Varaždinski biskup dao uputu svećenicima: Blagoslov obitelji odgađa se do daljnjega Foto: VV arhiva / ilustracija

Varaždinski biskup dao uputu svećenicima: Blagoslov obitelji odgađa se do daljnjega

Varaždinske vijesti | 15.12.2020. u 16:15h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski biskup Bože Radoš uputio je svećenicima Varaždinske biskupije "Uputu za božićni pohod obiteljima i blagoslov kuća", odgovarajući tako na mnogobrojna pitanja vjernika, ali i samih župnika kako u ovo vrijeme epidemije organizirati redoviti, tradicionalni susret svećenika i obitelji u obiteljskim domovima.

- Biskup u pismu izražava svoju odluku da se ove godine božićni pohod i blagoslov obitelji odgađa do daljnjega – do vremena korizme, te nadalje potiče svećenike na pridržavanje epidemioloških mjera, molitvu za zdrastvene djelatnike i sve pogođene korona virusom, kao i na osjetljivost za potrebite i siromašne - navodi se u priopćenju Biskupije.

- Sama me epidemiološka situacija naših sjevernih županija, koja su postala žarišta bolesti i ovih se dana jedva nose s visokom incidencijom zaraženih i teško oboljelih, potiče da presudim kako se ove godine božićni pohod i blagoslov obitelji odgađa do daljnjega – do vremena korizme. U međuvremenu, s obzirom na razvoj događaja, zajedno ćemo promišljati i odlučiti što i kako učiniti. Molim vas da ovu odluku prihvatite u duhu svećeničke poslušnosti, kako bismo na području cijele naše Biskupije zadržali načelni stav i među vjernike ne bismo unosili zbunjenost i nerazumijevanje. Volio bih da svojim župljanima navedeno iskomunicirate kroz božićnu čestitku u osobnom pismu ili barem na župnom listiću i pozovete ih da to vjernički prihvate - stoji, među ostalim, u pismu biskupa Radoša svećenicima.

- Neka vam na srcu osobito budu siromašni, kako u vašoj župi, tako i drugdje. Preko župnog, biskupijskog i nacionalnog Caritasa konkretno pomognimo onima koji su u potrebi, neka se nitko ne osjeti osamljenim i napuštenim u svojoj neimaštini - kazao je biskup Radoš.