Najboljem koncesionaru za 2019. godinu, kao nagrada, pripao je novi model Peugeota 208, svaki od zaposlenika imat će prilike uživati u vožnji tog vozila Foto: Krešimir Đurić

Varaždinski Automobil Lončar najbolji Peugeot koncesionar u Hrvatskoj u 2019. godini

Varaždinske vijesti | 30.1.2020. u 20:13h | Objavljeno u Aktualno

- Ova nagrada znači nam mnogo jer je velika satisfakcija i pokazatelj da radimo ispravno, a kada uzmemo u obzir kriterije koji su se ocjenjivali i mjerili da bi dobi-li titulu najboljeg koncesionara, tada doista moramo biti sretni i ponosni – rekao je voditelj prodaje u Automobilu Lončar Romano Puček, komentirajući nedavno primljeno priznanje.

Generalni zastupnik Peugeota u Hrvatskoj provodio je mjesečno ocjenjivanje po šest kriterija u 2019. godini, a u bodovanju premoćno je slavio varaždinski Automobil Lončar. Kada se radilo rangiranje najboljih koncesionara ocjenjivali su se rezultati posebno u segmentu prodaju novih i rabljenih vozila a posebno za postprodaju, po kriteriju odgovora naših kupaca o zadovoljstvu kvalitetom usluge, po kriteriju ocjenjivanja tajnog kupca i na kraju izvršenje zadanih ciljeva prodaje.

- Po bodovima sakupljenim u ocjenjivanju tijekom godine pre-moćno smo zauzeli prvo mjesto – s ponosom ističe Puček. - Nagrada za 2019. potvrda je kontinuirano dobrog poslovnog rezultata tvrtke Automobil Lončar.Već duži niz godina, zahvaljujući našem neprekidno dobrom radu i rezultatima koji su jednaki naporima i trudu koje ulažemo u ovaj posao, preuzeli smo lidersku ulogu na tržištu naše županije i sjeverne regije. Naši prodajni rezultati uvijek su bolji od nacionalnog prosjeka. Posebno smo ponosni na činjenicu da nas rezultati mjerenja zadovoljstva kupaca i korisnika usluga svrstavaju na vodeću poziciju jer da nije bilo njihovog dobrog ocjenjivanja našeg rada nagrade ne bi bilo. Zadovoljstvo kupaca je nama najbitnije i čini nas vrlo sretnima jer je pokazatelj da radimo ispravno - napomenuo je Puček.

Otkriva da će ova godina donijeti brojne novitete za ljubitelje Peugeot vozila.

- Na tržište je došao novi mo-del Peugeota 208 za kojeg je po-čela reklamna kampanja i prodaja, a paralelno s njima dolazi i sto posto električni model 208.-ice. U veljači ili ožujku očekujemo dolazak novog modela 2008 a i u toj gami će biti sto posto električni model 2008., a u drugom tromjesečju ove godine očekujemo dolazak model 3008 i 508 SW Plug-in Hibridi, dakle benzinski motori s elektromotorima, a očekuje se da će do 2025. godine kompletna Peugeot gama biti elektrificirana - zaključio je Puček.

Od servisa pedesetih godina do tvrtke Automobil Lončar

Počeci firme sežu u 50-e godine, servisom za vozila Lončar, kojeg je nastavio Vladimir Lončar, da bi zajedno sa suprugom Marijom Lončar 1992. godine osnovao tvrtku koja je postala ovlašteni koncesionar za Peugeot vozila. Janja Lončar Puček, Vlatka Lončar Lučev i Romano Puček treća su generacija koja nastavlja rad u Automobilu Lončar i zahvaljujući dobrim rezultatima koje tada postižu, 2006. godine postaju ovlašteni Hyundai partner.

- Poslujemo na dvije lokacije Hyundai u Zagrebačkoj 90 i Peugeot u Gospodarskoj 29c gdje su oba dvije lokacije uređene prema najnovijim standardima proizvođača.Stalno nadograđujemo naš posao a što se vidi i iz investicija koje smo odradili u 2019.. Sklopili smo ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i na krovu objekta napravili solarnu elektranu snage 50 kilovata, kompletnu rasvjetu promi-jenili u LED rasvjetu, napravili jednu vanjsku i dvije unutarnje punionice za električne automobile, čime se prilagođavamo tržištu, koje je izuzetno dinamično i razvojno te smo spremni za budućnost koja će nam donijeti kompletnu elektrifikaciju motornih vozila. Investicije su bile vrijednosti milijun kuna, a od Fonda smo, odnosno iz Europske unije, dobili povrat 80 posto sredstava - rekao je Puček.

Zaposlenici su zaslužni za uspjeh

Najbolji Peugeot koncesionar u Hrvatskoj u 2019. godini za nagradu je dobio novi model automobila Peugeot 208.

- U Automobilu Lončar zaposleno je 38 djelatnika, s time da ih više radi u postprodaji, gdje je dosta kompleksan posao, od recepcije, mehaničarskog do električarskog posla, zatim limarskog i lakirerskog dijela pa do praonice vozila jer svako se vozilo očisti i opere prije nego što izađe iz našeg servisa. Cijenimo svakog našeg zaposlenika jer svaka karika u našoj firmi izuzetno je bitna i da nema velikog zalaganja i truda naših zaposlenika ne bi bilo i ove nagrade. Kao nagradu za najboljeg koncesionara dobili smo novi model Peugeota 208, kojeg ćemo registrirati i svaki od naših zaposlenika imat će prilike uživati u vožnji tog vozila jer, ponavljam, svaki je podjednako zaslužan za ostvareni uspjeh - naglasio je Puček.