Varaždinske Toplice dobit će luksuzni hotelski kompleks od osam milijuna eura Foto: HDZ Varaždinske županije

Varaždinske Toplice dobit će luksuzni hotelski kompleks od osam milijuna eura

VV | 17.4.2021. u 10:00h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinske Toplice idu prema sve značajnijem položaju kao turistička destinacija, a najznačajniji iskorak prema tome je investicija poznate topličke poduzetnice Bernarde Cecelje u izgradnju hotelskog kompleksa vrhunske usluge.

Investiciju u tijeku, a koja će po završetku doseći osam milijuna eura, u petak su obišli gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, saborski zastupnik Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac, županijski vijećnik Željko Dvekar i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Varaždinskih Toplica Josip Hajduk.

S investicijom kojom će Varaždinske Toplice dobiti luksuzni hotelski kompleks upoznala ih je sama poduzetnica Bernarda Cecelja. Naglasila je da će kompleks imati karakteristike sportsko-rekreacijskog wellness hotela s četiri zvjezdice, sa svim pratećim sadržajima.

– Hotel će imati luksuzno opremljene sobe. Imamo restoran, pizzeriju, restoran s hranom iz biodinamičke proizvodnje voća, povrća, mesa i ribe. Gradimo još jedan kompleks, tzv. fazu 2. S ta dva objekta nudit ćemo različite medicinske tretmane, masaže, vodene kupke, tretmane s prirodnom kozmetikom – opisala je poznata poduzetnica.

Hotel je u visokoj fazi izgradnji, no situacija s koronom pomaknula je rok dovršetka.

– Planirali smo otvorenje krajem ove godine. Međutim, korona nas je malo zaustavila i u poslovanju i u investicijama. Nama je briga za zaposlene na prvom mjestu. Već u ovom kompleksu imamo 50 zaposlenih, a u proizvodnji još 150. Za sve zaposlene vodimo računa da plaće budu redovite, bez ikakvih smanjenja ili restrikcija. Potom se moramo pobrinuti kako će investicije ići svojim tijekom. Nadam se da će proljeće 2022. sve to zajedno biti gotovo. Zahvaljujem i na pomoći države za očuvanje radnih mjesta – rekla je poduzetnica.

– Kada sve to bude gotovo, s fazom 2 i svom opremom, doći ćemo do vrijednosti od osam milijuna eura. Koristili smo sredstva iz europskih fondova, ali uglavnom vlastita sredstva – naglasila je Bernarda Cecelja.
Toplička gradonačelnica Ratković ponovo je naglasila da podržava svaku investiciju koja dolazi na područje Grada Varaždinskih Toplica, dok je Stričak čestitao Cecelji na inicijativi i istaknuo da je udio turizma u BDP-u prije pojave korona virusa iznosio 19,6 posto.

– Kad govorimo o turizmu najmjerljiviji podaci su o broju noćenja. Ona pokazuju 95,1 posto na priobalju, na moru, 2,5 posto u Zagrebu te 2,4 posto svi ostali. Iz ovoga je najvidljivije koliko je prostora za razvoj turizma u kontinentalnom dijelu. Varaždinske Toplice svoj razvoj trebaju graditi upravo na tome, prepoznatljivoj turističkoj destinaciji – poručio je Stričak.

Galerija slika