Varaždinska županija: Nema novih zaraženih, ozdravile su nove tri osobe Foto: Arhiva VV

Varaždinska županija: Nema novih zaraženih, ozdravile su nove tri osobe

VV | 19.5.2020. u 13:43h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždinska županija posljednjih četrnaest dana ne bilježi ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a posljednjih dana ozdravile su nove tri osobe koje su i otpuštene kući iz Opće bolnice Varaždin. Možemo konstatirati da je ukupan broj oboljelih od koronavirusa u našoj Županiji zaustavljen na broju 47, dok je ukupan broj ozdravljenih sada 44.

Aktivno bolesnih je još troje, od kojih se jedna osoba nalazi u OB Varaždin, a dvoje se liječi u Klinici za infektivne bolesti „dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Preventivna testiranja se kontinuirano provode i dalje s primarnim ciljem zaštite bolničkog sustava pa je tako u posljednjih 24 sata testirano 95 osoba, a ukupno do sada 2432 osobe. Već ranije ukinuta je preventivna mjera samoizolacije osoba koje su boravile u inozemstvu, a s današnjim danom Varaždinska županija nema više nijednu osobu u samoizolaciji jer je i bliskim kontaktima oboljelih istekla 14-dnevna mjera samoizolacije.

- Obzirom na sve navedeno, slobodno možemo zaključiti kako je epidemiološka situacija u našoj Županiji izuzetno zadovoljavajuća te da dosadašnje mjere popuštanja u kombinaciji s epidemiološkim mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nisu rezultirale novim slučajevima zaraze, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin te se pritom ponovno zahvaljuje svima koji kontinuirano daju svoj doprinos ovakvom pozitivnom razvoju situacije.