Ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Varaždinska županija: 307 novih slučajeva zaraze koronavirusom

VV | 15.11.2020. u 13:32h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 307 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je ukupno 700 uzoraka. Među uzetim brisevima simptomatskih pacijenata pozitivno je 279 od testiranih 514 uzoraka što je 54%.

Ukupan broj hospitaliziranih osoba se u odnosu na jučerašnji dan povećao za 8, a u tjedan dana za čak 45. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalaze 164 osobe s težom kliničkom slikom, od čega je 76 osoba na različitim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja pri čemu 15 na respiratoru, 36 ih je u Klenovniku i 36 u Novom Marofu. Preminulo je 5 osoba pozitivnih na COVID-19, starije životne dobi, a bolovale su i od drugih teških popratnih bolesti. Time, nažalost, u Varaždinskoj županiji u posljednjih 15 dana brojimo ukupno 33 preminule COVID-19 pozitivne osobe.

S kućnog liječenja otpušteno je 168 osoba.

- Situacija je sve ozbiljnija iz dana u dan i mogu samo ponovno naglasiti da aktualno ponašanje svake pojedine osobe ima utjecaj na širenje ili sprječavanje širenja zaraze. Rezultat našeg ponašanja ovog tjedna vidjet će se tek idući tjedan. Ali sve dok, unatoč ovakvoj situaciji, ljudi sjede u manjim zatvorenim prostorima i po sat vremena bez maske okruženi nepoznatim ljudima, sve dok se kod pojave klasičnih COVID-19 simptoma ide na „redovno“ bolovanje izbjegavajući time testiranje i moguću obvezu stavljanja u samoizolaciju svojih radnih kolega i ukućana, sve dok se na poruke Nacionalnog stožera i HZJZ-a gleda kao na neobvezujuće preporuke jer ionako skoro da i nema sankcija, bojim se da teško možemo očekivati neku brzu pozitivnu promjenu - ističe načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

hospitalizirani_1511.JPG