Varaždinska "Hitna" dobila četiri nova vozila Foto: Varaždinska županija

Varaždinska "Hitna" dobila četiri nova vozila

N.L./VV | 10.2.2017. u 18:03h | Objavljeno u Aktualno

Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije predana su četiri nova vozila za što je iz županijskog proračuna i decentraliziranih sredstava isplaćeno oko 1,8 milijuna kuna.

Prilikom primanja ključeva vozila od župana Varaždinske županije Predraga Štromara, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec pojasnio je kako se građani mogu osjećati sigurno.

- Vozila će doista doprinijeti sigurnosti i dostupnosti naših pacijenata. U ovom trenutku imamo pet vozila koja smo nabavili prije četrnaest mjeseci i ovih četiri koja su "stara" mjesec dana tako da je sada sedam do osam mjeseci prosjek starosti vozila što je jako dobro. Naši građani se mogu osjećati vrlo sigurno – istaknuo je ravnatelj Zavoda Smoljanec dodavši kako će sva četiri centra Marof, Ludbreg, Ivanec i Varaždin dobiti po jedno vozilo.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar tom je prilikom istaknuo kako Županija kao osnivač ulaže znatna sredstva u modernizaciju voznog parka Zavoda, ali i nedostatne medicinske opreme.

- Zavod za hitnu medicinu ima izuzetno puno vozila, ali ima i izuzetno velike potrebe. Većina vozila je već jako stara i moramo ih obnavljati. Tako obnavljamo svake godine 4 – 5 vozila, a nadam se da ćemo i idućih godina nastaviti istim tempom. Naime, naš Zavod za hitnu medicinu ima odlične liječnike, odlične tehničare, vozače te izuzetno kvalitetno funkcionira, a imao je lošu opremu i loša vozila. Evo, mislim da će sad morati bit prezadovoljni - izjavio je župan Štromar obećavši kako će investicija u Zavodu biti i dalje.

Inače, radi se o četiri vozila marke „Peugeot“ koja su opremljena najsuvremenijom opremom. Vozila će se koristiti za timove T-1 Hitne medicinske pomoći, i to po jedan na lokacijama u Varaždinu, Ivancu, Novom Marofu i Ludbregu te tako pokriti čitavo područje Varaždinske županije.

Podsjetimo, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije u prošloj je godini imao 10.700 izlazaka na teren. Što se tiče izlaska u gradskim uvjetima hitna do svog odredišta stiže za osam minuta, a ako je riječ o odlasku van grada onda je vrijeme dolaska do 15 minuta.

Predaji vozila prisustvovali su i zamjenik župana varaždinske županije Alen Kišić, zamjenik ravnatelja Zavoda Stjepan Čusek, dr. med. i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac.