Varaždinska dogradonačelnica najavila: Vojska se u Varaždin vraća 20. prosinca Foto: VV arhiva

Varaždinska dogradonačelnica najavila: Vojska se u Varaždin vraća 20. prosinca

I.D./Varaždinske vijesti | 7.11.2018. u 09:25h | Objavljeno u Aktualno

- U naš se grad 20. prosinca vraća vojska koja će zauzeti oko 80 posto vojarne u Optujskoj - kazala je zamjenica varaždinskog gradončelnika Sandra Malenica na jučerašnjoj konferenciji za medije o projektu ABCitiEs.

Povratak vojske u Varaždin prošle je godine u ožujku najavio ministar obrane Damir Krstičević prilikom obilaska vojarne u Optujskoj ulici. Potvrdili su to i radovi na uređenju vojarne koji su počeli u srpnju prošle godine, kao i novi obilazak ministra mjesec dana nakon početka radova.

U kolovozu ove godine Krstičević je u razgovoru za Jutarnji list izjavio da će vojarna u Varaždinu nositi ime Sedme gardijske brigade Pume koja je, istaknuo je ministar, dala golemi doprinos u Domovinskom ratu.

- Za očekivati je da će glavnina radova biti gotova do kraja ove godine, a ove i sljedeće godine očekujemo i pripadnike Hrvatske vojske, nasljednike legendarnih Puma u Varaždinu - rekao je Krstičević za Jutarnji list.

Povratak Hrvatske vojske u Varaždin Krstičević i saborski zastupnik te potpredsjednik saborskog Odbora za obranu Anđelko Stričak najavili su i u rujnu, u sklopu obilježavanja 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice te svečanog otvorenja vojarne 116. brigade Hrvatske vojske u Pločama.