Varaždinke Maja Cepanec i Biljana Hmelik izdale knjigu o intenzivnom liječenju

V.V. | 26.10.2017. u 18:40h | Objavljeno u Aktualno

Iz tiska je danas izašla knjiga Intenzivna zdravstvena njega koja je prvenstveno namijenjena obrazovanju učenika Medicinskih škola, smjera medicinska sestra/tehničar opće njege.

Autorice knjige su Varaždinke Maja Cepanec, bacc.med.techn zaposlena u jedinici Intenzivnog liječenja Opće bolnice Varaždin i Biljana Hmelik, bacc.med.techn, stručni učitelj zdravstvene struke u srednjoj Medicinskoj školi.

Na devedesetak stranica autorice su temeljem svoje dosadašnje stručne prakse i rada u sustavu obrazovanja obradile sve relevantne teme vezane uz Intenzivnu njegu. Knjiga je tako „aktualna i svojim sadržajem pridonosi razvoju teorije i prakse intenzivnog liječenja te je vrlo prikladan priručnik za učenje, ali i ponavljanje već naučenih vještina“, a uz to su njome “autorice popunile prazninu u literaturi iz područja intenzivne zdravstvene njege“, ističe, između ostalog, jedan od recenzenata Prim.dr.sc. Siniša Stevanović, dr.med., otorinolaringolog sa zagrebačke Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC Sestre milosrdnice.

Vrijednost ove knjige isto tako ističe i dr. Nenad Kudelić, ravnatelj OB Varaždin naglašavajući da će ona, osim što će upotpuniti prazninu i nedostatak literature iz područja intenzivne zdravstvene njege u obrazovnom procesu, svojim sadržajem ujedno biti „vrijedno i konkretno pomagalo u radu i stjecanju novih vještina medicinskih sestara u jedinicama intenzivnog liječenja.“
Nakladnik knjige je varaždinska tvrtka DMK Vall042 koja u svom portfelju ima dvadesetak knjiga varaždinskih autora, a ovo je prva iz područja zdravstva.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci