Varaždinka u samoizolaciji: "Da, teško je biti zatvoren među četiri zida" Foto: Ilustracija/Pixabay

Varaždinka u samoizolaciji: "Da, teško je biti zatvoren među četiri zida"

IHR/Varaždinske vijesti | 23.3.2020. u 18:51h | Objavljeno u Aktualno

Kad je sa suprugom i prijateljima prije dva tjedna krenula na skijanje tjedan dana u Francusku, ni na kraju pameti joj nije bilo da će po povratku u Hrvatsku završiti – u samoizolaciji. Hrvatska je tada već bilježila prve oboljele od koronavirusa, no situacija je bila daleko od ove koja je sada. Iako je u to vrijeme bilo već kritično u Italiji, kroz koju su i prolazili na putu do Francuske, ali se u njoj nisu zaustavljali, Varaždinci su ipak odlučili krenuti na put.

Evo vam - rješenje

- Razmišljali smo do zadnjeg trena idemo ili ne u Francusku. U tom trenutku situacija u Hrvatskoj još nije eskalirala na tu razinu koja je sada. Isto tako, francuska regija u kojoj smo bili nije bila žarište. Pričalo se kao ima 20 oboljelih od koronavirusa, a u mjestu u kojem smo mi bili nije bilo zaraženih – ispričala je 33-godišnja Varaždinka (podaci poznati redakciji).Nakon sedam dana boravka u Francuskoj, na povratku više nisu mogli istim putem kući. U Italiji je situacija eskalirala, pa su do hrvatske granice došli preko Švicarske, Austrije i Slovenije. Na ulazu u Hrvatsku dočekalo ih je rješenje o 14-dnevnoj izolaciji, u kojoj je završila cijela ekipa.
- Naravno da ti nije svejedno kad dobiješ to rješenje u ruke, ni zbog sebe, ni zbog drugih, ali pomiriš se s time da ćeš naredna dva tjedna biti kod kuće. Obavijestili smo naše poslodavce i objasnili što se dogodilo i tu nije bilo nikakvih problema. Od prvog dana svakodnevno si mjerimo temperaturu i pratimo zdravstveno stanje. Prve dane boravka kod kuće iskoristiš za stvari koje zbog posla i pretrpanog rasporeda nemaš vremena obaviti. Čistiš i gledaš sve serije i dokumentarne filmove za koje nikad nisi imao vremena. Moj suprug igra igrice na računalu, ja čitam knjige, a počela sam učiti i francuski jezik – ispričala je naša sugovornica. Ipak nije baš sve tako idilično kako se čini.

Kuc-kuc, stigla klopa!

- Da, teško je biti zatvoren u svom stanu 24 sata dnevno i iz dana u dan sve je teže. Pridržavamo se svih mjera i nikuda ne izlazimo. Stvari koje trebamo nosi nam moja majka i prijatelji iz dućana te nam ih ostavljaju pred vratima. Medijski sam se izolirala.

Više pročitajte u novom broju Varaždinske vijesti...