Varaždinci, što mislite o biciklistima u središtu grada? Uključite se u javno savjetovanje Foto: VV arhiva / ilustracija

Varaždinci, što mislite o biciklistima u središtu grada? Uključite se u javno savjetovanje

Varaždinske vijesti | 19.9.2019. u 13:51h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 19. rujna do 19. listopada provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prometa na području Grada Varaždina.

- Obzirom na iskazan interes i inicijativu udruge Varaždinski biciklisti koja je prisutna u javnosti već dugi niz godina, definira se zona u kojoj je zabranjena vožnja biciklom, točnije na prostoru Trga kralja Tomislava (Korzo), dok se ostatkom pješake zone Grada Varaždina dozvoljava vožnja biciklom. Isto tako ograničava se brzina kretanja biciklista u pješačkoj zoni kako bi se zaštitili ostali sudionici u prometu, ali je istovremeno ostavljena mogućnost da biciklisti imaju pristup svim gradskim odredištima - navode iz Grada Varaždina i dodaju da je cilj provođenja savjetovanja upoznavanje javnosti s nacrtom Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prometa na području Grada Varaždina, radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga te eventualnog prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sam Nacrt odluke, nalaze se na internetskim stranicama Grada Varaždina (https://varazdin.hr/savjetovanje-s-javnoscu-2019-godini/) pod rednim brojem 25.

Građani svoj doprinos javnom savjetovanju mogu dostaviti isključivo putem obrasca priloženog na internetskoj stranici savjetovanja, zaključno do 19. listopada, na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom "Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt odluke o komunalnim djelatnostima" ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također putem obrasca.