VARAŽDIN Reklamacije za božićnice za djecu i umirovljenike mogu se podnijeti od danas Foto: VV arhiva / ilustracija

VARAŽDIN Reklamacije za božićnice za djecu i umirovljenike mogu se podnijeti od danas

Varaždinske vijesti | 19.12.2022. u 09:47h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin je s isplatama božićnica za djecu i umirovljenike započeo 21. studenoga, a svi oni koji ih nisu primili putem poštanskih uputnica na kućne adrese, a ispunjavaju uvjete, mogu podnijeti reklamaciju od danas, 19. prosinca, do 5. siječnja 2023. godine.

Zahtjevi sa svim potrebnim dokumentima objavljeni su na linku https://varazdin.hr/bozicnice-reklamacije/ i dostavljaju se:
• skenirano na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,
• u pisarnicu Grada Varaždina, Trg kralja Tomislava 1 (ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 7 do 15 sati, utorkom od 7 do 17 sati i petkom od 7 do 13 sati),
• poštom na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Varaždina, Odsjek za civilno društvo, mlade i socijalnu skrb, Trg kralja Tomislava 1, 42 000 Varaždin.

- Nakon navedenog roka podnošenje zahtjeva za reklamaciju više neće biti moguće - napominju iz Grada.

DJEČJE BOŽIĆNICE

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

- Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju za novorođeno dijete za dijete rođeno od 24. listopada do 31. prosinca 2022. godine, da se nalog za isplatu dječjih božićnica vrši po službenoj dužnosti te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva - ističu iz Grada.

BOŽIĆNICE ZA UMIROVLJENIKE

Reklamacije će se isplaćivati:
• putem blagajne od 19. do 22. prosinca 2022. godine od 9 do 11 sati
ili
• na tekući račun podnositelja od 19. prosinca 2022. godine do 5. siječnja 2023. godine.

Božićnica je osigurana i za umirovljenike koji su svoj radni staž ostvarili i u inozemstvu, a oni za isplatu trebaju priložiti dokaze o visini mirovine (hrvatske i inozemne ili samo inozemne mirovine) čija ukupna mirovina (domaća i inozemna) iznosi do 2.750,00 kuna.