Varaždin najbolje ocijenjen turistički grad kontinentalne Hrvatske, J. Toth: To je priznanje

D.P./Varaždinske vijesti | 19.5.2017. u 10:46h | Objavljeno u Aktualno

U jučerašnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista izašli su rezultati Večernjakove turističke patrole prema kojima Varaždin kao turistički grad na kontinentu ima najviše bodova prema određenim kriterijima.

Između ostalog ocjenjivali su se urednost i izgled mjesta, kvaliteta smještaja i ugostiteljske ponude; gostoljubivost, susretljivost; večernja zabava i provod, kulturni i rekreativni sadržaj, pskrbljenost i šoping ponuda, turistička ponuda tijekom cijele godine te inovativnost, originalnost i autohtonost.

Direktoricu Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina Jelenu Toth pitali smo za komentar laskavih ocjena.

"Dokaz da Varaždin ima što ponuditi"

- Varaždin je kontinuirano jedna od najposjećenijih destinacija kontinentalne Hrvatske sa stalnim porastom broja dolazaka i noćenja turista. Prvo mjesto koje je Varaždin zauzeo u Večernjakovoj turističkoj patroli s najviše bodova od gradova na kontinentu samo je još jedan dokaz da je barokni Varaždin kvalitetna i turistima zanimljiva destinacija koja ima što za ponuditi - kazala je Jelena Toth te dodala kako je Varaždin rijedak urbani biser s očuvanom povijesnom jezgrom, spomenicima arhitektonske baštine, kulturnim znamenitostima, skladnim trgovima, romantičnim ulicama, skrivenim dvorištima, bogatom gastro ponudom i brojnim događanjima po kojima je poznat ne samo u zemlji, nego i svijetu.

- Tijekom godine u gradu se održavaju različita događanja, od izložbi, radionica, predstava, koncerata, tematskih festivala pa sve do nadaleko poznatih Špancirfesta i Varaždinskih baroknih večeri. Prvo mjesto u Večernjakovoj turističkoj patroli u konkurenciji kontinentalnih gradova priznanje je svima onima koji su na bilo koji način uključeni u razvoj turizma u Varaždinu, te lokalnom stanovništvu koje se trudi širiti pozitivnu energiju i biti dobar i gostoljubiv domaćin, zahvaljujući čemu se i turisti u našem gradu osjećaju sretno i zadovoljno. To je i poticaj da svi budemo još bolji i zajedno radimo na daljnjem razvoju turizma - smatra Toth koja vidi mjesta za napredak.

"Ima mjesta za napredak"

- Mjesta za napredak svakako ima, no za to je prvo potrebno stvoriti preduvjete, od povećanja smještajnih kapaciteta u gradu do osmišljavanja novih, kreativnih i inovativnih turističkih proizvoda. Pri tome će se i dalje inzistirati na kreativnosti, jer Varaždin je na turističkom tržištu percipiran kao ugodni kulturno povijesni grad izuzetne kreativnosti kojeg se mora vidjeti i doživjeti - istaknula je Jelena Toth koja vjeruje kako će Varaždin uspjeti kapitalizirati svoje prednosti.

- Vjerujem da ćemo potencijal koji imamo, uz obogaćivanje postojećih te razvoj novih kreativnih i inovativnih proizvoda, kapitalizirati daljnjim povećanjem broja dolazaka i noćenja turista kao i jednodnevnih posjeta, popunjenim smještajnim kapacitetima u gradu, povećanjem turističkog prometa te osvajanjem novih nagrada i priznanja - zaključila je Jelena Toth.