Varaždin bez smeća: Sasvim je jasno da se ne radi ni o kakvoj prijetnji

VV | 28.12.2020. u 17:19h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su danas gradski vijećnici Vlado Sevšek i Mario Lešina na aktualnom satu 33. sjednice Gradskog vijeća okarakterizirali objave i mailove udruge Varaždin bez smeća kao i platforme Budimo grad kao prijetnje i zastrašivanje gradskih vijećnika, javili su se prozvani iz udruge koji objašnjavaju da su izjave Lešine i Sevšeka prenapuhane. 

<<Zastrašivanje vijećnika?: Mario Lešina zahtijevao stanku zbog prijetnji USKOK-om?>>

Njihovu priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

"Obraćamo Vam se vezano za danas objavljeni članak na Vašem portalu pod naslovom: „Zastrašivanje vijećnika? Mario Lešina zahtijevao stanku zbog prijetnji USKOK-om?“

Vezano za navode koji su izneseni ukazujemo na objavu koju smo stavili na našu Facebook stranicu: https://www.facebook.com/vzbzsm/photos/a.109050370570801/248906929918477

Na navedenoj smo stranici objavili sadržaj e-mail poruke upućene vijećnicima, kao i cijeli tekst dopisa koji je toj poruci priložen.

Smatramo kako je sasvim jasno da se ne radi ni o kakvoj prijetnji, već o dobronamjernom ukazivanju udruge građana na štetne posljedice koje predložene odluke nose. Vjerujemo da će svaki istinoljubiv i savjestan gradski vijećnik rado biti informiran o okolnostima koje će mu olakšati donošenje odluke. Naš poziv vijećnicima da se upoznaju s argumentima protiv tih odluka valja shvatiti kao nastojanje da se osobama koje su izabrane predstavljati građane u tijelima vlasti omogući lakše i kvalitetnije ispunjavanje te odgovorne uloge.

Stoga izjave određenih vijećnika kojima se naše ukazivanje na nepravilnosti uspoređuje s postupanjem Mussolinija i Hitlera ocjenjujemo apsolutno neprimjerenim u demokratskom društvu kojem težimo."