Javna dražba za prodaju zakazana je za 22. listopad Foto: Martina Pižeta

Validus u stečaju traži kupce zgrade u Aninoj ulici

| 14.10.2015. u 09:12h | Objavljeno u Aktualno

Za 22. listopada određena je druga javna dražba za prodaju nekretnina varaždinske tvrtke Validus, danas u stečaju.

Na toj će se dražbi prodavati nekretnine u varaždinskoj Aninoj ulici koje se sastoje od zgrade od 1.188 kvadrata te dvorišta od 421 kvadrata.

Pojedine etaže u zgradi prodavat će se kao cjeline, a neke i pojedinačno.

Primjerice, prva, deveta i deseta etaža prodavat će se kao cjelina po cijeni od 2,1 milijun kuna, četvrta, peta i šesta etaža kao cjelina po cijeni od 1,8 milijuna kuna, 26., 27., 28. i 40. etaža kao cjelina po cijeni od 875.539 kuna, 30., 31. i 50. etaža kao cjelina po cijeni od 1,1 milijun kuna, etaže od 43. do 49. kao cjelina po cijeni od 1,8 milijuna kuna, dok će se posljednja cjelina koja se sastoji od 39. etaže te etaže od 51. do 58. prodavati po cijeni od 1,6 milijuna kuna.

Vrijednost etaža koje će se pojedinačno prodavati u rasponu su od 31.564 do 726.317 kuna.

Na spomenutim nekretninama, koje su zapravo poslovni prostori u zgradi, založno pravo imaju HBOR i RH.

Isti će se dan, ali na dvanaestoj javnoj dražbi, prodavati i Validusova imovina u Starom Gradu na Hvaru. Riječ je šumama, oranicama, vinogradima i pašnjacima nad kojima založno pravo ima Raiffeisen banka i RH. Iako je njihova utvrđena vrijednost 15,4 milijuna kuna, na ovoj će se dražbi prodavati po cijeni od 3,5 milijuna kuna.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci