USPJEH Varaždinci i Ludbrežani grade zabavni park u Biogradu na moru

Ž. P. | 22.3.2017. u 11:07h | Objavljeno u Aktualno

U superjakoj konkurenciji između firmi iz Italije i Španjolske dvije domaće tvrtke COSMOS DESIGN iz Varaždina i BERD iz Ludbrega zajedničkim nastupom pred investitorom, dobile su posao na tematiziranju Zabavnog parka Mirnovec u Biogradu na moru popularno nazvanog “Hrvatski Gardaland”.

- Nije nimalo bilo lako doci do tog posla...nismo imali reference potrebne za takav posao, ali smo imali pojedinačne reference, koje su uz uzorke koje smo izradili uvjerili investitore da smo sposobni odraditi navedeni posao – istaknuo je Rikard Premužić, direktor Cosmos designa.

On nam je pojasnio što zapravo znači tematiziranje betonskih zgrada.

- Pojednostavljeno rečeno to je oblikovanje novih betonskih zgrada na način da izgledaju kao srednjevjekovni dvorci, palače, gusarska naselja, kaubojski salooni ili indijanski vigvami. Trenutno sklopljeni poslovni ugovor težak je 1.550.000 kuna i ima velike mogućnosti da se poveća, jer još dosta elemenata nije definirano, ni ugovoreno - napominje Darko Bernardić, direktor ludbreškog Berda i dodaje: "Naše dvije tvrtke su za taj posao kompletnu proizvodnju preselile u Biograd, jer samo tako možemo taj zahtjevan posao odraditi".

- Zaposlili smo desetak radnika. Imali smo dosad dvije ekipe kooperanata (bravare i zidare), svaka po četiri radnika, a trenutno imamo i tri kipara na gradilištu, takoder kao kooperante. S radovima smo započeli početkom godine, postavljali smo ploče stiropora 1x2 metra na temperaturama i od -5 do -8C, a ponekad je puhala bura preko 100 km/h - ističe.

Novi zabavni park je izgrađen na površini od 4,5 hektara, a nalazi se na pola puta između Biograda i Pakoštana, na Jadranskoj magistrali (Crvena luka). Park koji su mediji već prozvali ‘hrvatskim Gardalandom’ bit će namijenjen svim kategorijama posjetitelja, a imat će tri tematske cjeline: Divlji zapad, svemir i gusarski grad. Osim što će nuditi zabavne vožnje, imat će amfiteatar i dio s računalnim igrama, a velik naglasak bit će stavljen na vatromete.

Označeno u