Uskoro natječaj za proizvođače povrća u plastenicima

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.12.2020. u 09:00h | Objavljeno u Aktualno

Ministarstvo poljoprivrede javlja da će se uskoro objaviti natječaj za proizvođače povrća u plastenicima. Radi se o dodjeli potpora za ulaganja u proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru – plasteniku. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovaj Natječaj iznosi 150 milijuna kuna.

- Najviši iznos javne potpore po projektu iznosit će 150 tisuća eura, uz napomenu da će se intenzitet javne potpore od 50% po projektu moći uvećati za dodatnih 20% u slučajevima kada ulaganje provodi mladi poljoprivrednik, kada se ulaganje provodi u područjima sa ograničenjima ili u slučaju zajedničkog projekta, do najviše 70% - ističu iz Ministarstva.

U sklopu Natječaja prihvatljiva su ulaganja u izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje zaštićenih prostora – plastenika koja će doprinijeti boljem upravljanju vodama, uključujući upravljanje gnojivima i pesticidima, boljem upravljanju tlom te povećanju učinkovitosti u korištenju voda i energije u poljoprivredi i preradi hrane.

Svrha Natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru povrća u zaštićenim prostorima - plastenicima.

Nacrt natječaja dostupan je za davanje prijedloga i komentara na e-savjetovanju do 16. prosinca 2020.