Uskoro kreće energetska obnova zgrade Centra za kulturu i informiranje Ludbreg Foto: Grad Ludbreg

Uskoro kreće energetska obnova zgrade Centra za kulturu i informiranje Ludbreg

VV | 3.6.2020. u 08:15h | Objavljeno u Aktualno

Centar za kulturu i informiranje „D. Novak“ protekle 2019. godine krenuo je u projekt Energetske obnove zgrade Centra za kulturu i informiranje D. Novak Ludbreg na adresi Trg Svetog Trojstva 19, Ludbreg.

Sredstva za projekt odobrena su u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Aktivnosti obuhvaćene projektom odnose se na energetsku obnovu i uvođenje obnovljivih izvora energije što uključuje obnovu toplinske ovojnice, modernizaciju sustava grijanja i ugradnju mehaničke ventilacije s rekuperacijom, energetsku obnovu elektroinstalacija strojarskih sustava te izgradnju FN elektrane.

Zgrada Centra stara je 60-ak godina, a zahvaljujući ovoj energetskom obnovom smanjit će se njena godišnja potrošnja primarne energije.

Kroz postupak javne nabave za izvođača radova izabrana je tvrtka Hidroing d.d. iz Varaždina.

– Natječaj za javnu nabavu objavljen je u Oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Pristiglo je 8 ponuda, a nakon razmatranja, provjere i bodovanja za izvođenje radova odabrana je tvrtka Hidroing d.d. koja je ostvarila maksimalnih 100 bodova. Nadam se da će suradnja biti odlična i da će se sve odvijati prema planu. – prilikom današnjeg potpisivanja ugovora rekao je mr.sc. Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje „D. Novak“.

– Radovi kreću 30 dana nakon potpisivanja ugovora odnosno nakon uvođenja u posao. Rok za izvedbu radova je 12 mjeseci međutim vjerujem da će sve biti gotovo i prije. Radit će se fasada, izolacija negrijanog prostora i rekonstrukcija kotlovnice čime će se postići značajnije uštede. – kazao je ing. građ. Danijel Risek, direktor Hidroinga d.d.

Ukupna vrijednost projekta je 3.621.244,56 kuna, a udio koji sufinancira EU iznosi 1.598.236,53 kune. Preostalih 2.023.008,03 kuna financira se putem kredita. Krajnji rok završetka projekta je 9. kolovoza 2021. godine.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci