Uskoro deveti Sajam poslova u Varaždinskoj županiji Foto: VV arhiva/ilustracija

Uskoro deveti Sajam poslova u Varaždinskoj županiji

I.D./Varaždinske vijesti | 28.3.2016. u 09:17h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Varaždin devetu godinu organizira Sajam poslova u Varaždinskoj županiji. Sajam će se održati 14. travnja u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždin (B. Trenka 44, Varaždin), u vremenu od 10 do 14 sati.
 
Kako ističu iz HZZ-a, cilj Sajma poslova je povećanje mogućnosti zapošljavanja, dostupnosti i razmjene informacija, usklađivanja ponude i potražnje te stvaranja partnerskih odnosa među dionicima tržišta rada. Sajam je namijenjen poslodavcima, nezaposlenim osobama, ostalim tražiteljima zaposlenja, studentima, učenicima i svima zainteresiranima za aktivno uključivanje na tržište rada, upoznavanje sa sadašnjom ponudom i potražnjom na području Varaždinske županije, te mogućnostima zapošljavanja na razini europskog ekonomskog prostora i Švicarske.
 
Sudionici na Sajmu poslova bit će poslodavci različitih djelatnosti koji će predstaviti svoja poduzeća, trenutne i buduće potrebe za zaposlenicima, ostvariti direktan kontakt s posloprimcima. Nezaposlene osobe moći će se upoznati s potražnjom za kadrovima na području Varaždinske županije te ostvariti osobni kontakt s poslodavcima.
 
U sklopu Sajma poslova obilježit će se Europski dan poslodavaca. Cilj Europskog dana poslodavaca je informiranje poslodavaca o uslugama Zavoda, ali i o mogućnostima za nezaposlene osobe koje mogu proizaći iz zajedničke suradnje. Osim na poslodavce, fokus Europskog dana poslodavaca stavljen je i na dugotrajno nezaposlene i osobe iznad 50 godina života.

Program Sajma poslova u Varaždinu:

10:00 - Otvaranje Sajma
10:00 – 14:00 Izložbeni pultovi poslodavaca, partnera, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
11:00 – 12:00 Okrugli stol "Stvaranje prilika za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba"
13:00 – 14:00 Radionica "Novi pristupi traženju posla"
13:00 – 14:00 Radionica o samozapošljavanju "Od ideje do realizacije"*
14:00 – 15:00 Radionica "Procjena poduzetničkog potencijala"*
14:00 - Zatvaranje sajma
(* - radionice će se održati u prostoru HZZ, RU Varaždin, B. Trenka 56, dvorana 2, podrum)

Pokrovitelji Sajma poslova su Varaždinska županija i Grad Varaždin.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci