Oleg Uskoković

Uskoković povezuje i medije, nakon farmaceutskih, hotelijerskih i drvoprerađivačkih tvrtki

| 1.8.2023. u 11:30h | Objavljeno u Aktualno

Preuzimanje i povezivanje poduzeća iste, medijske djelatnosti, kao što se događa sada u Rijeci, a prije u Osijeku, samo je nastavak dosadašnje prakse dubrovačko-varaždinskog odvjetnika poznatog po ulaganjima u razne biznise izvan odvjetničkog posla

Media Solutions, tvrtka u vlasništvu Bojana Divjaka i Olega Uskokovića, preuzima od slovačkog medijskog holdinga JOJ Media House riječkog nakladnika Novi list, izdavača dnevnih novina Novi list, Glas Istre novine i Zadarski list.

Oleg Uskoković, dubrovačko-varaždinski odvjetnik, koji je ujedno i predsjednik uprave Media Solutions, najavio je, nakon preuzimanja riječke tvrtke, povezivanje s Glasom Slavonije. U tom je osječkom nakladniku već Media Solutions, odnosno Divjak, koji je predsjednik uprave, a Uskoković predsjednik nadzornog odbora.

- U Hrvatskoj postoji prostor za povezivanje jakih regionalnih medija, koji stvaraju sadržaj, rekao nam je Uskoković, napominjući da je ideja povezivanja postojala i ranije, no stjecajem okolnosti nije ostvarena.

Ovo preuzimanje i povezivanje poduzeća iste, medijske djelatnosti samo je nastavak dosadašnje prakse dubrovačko-varaždinskog odvjetnika poznatog po ulaganjima u razne biznise izvan odvjetničkog posla. Prije godinu dana krenuo je u drvnu industriju te stekao 25 posto udjela u u Varisou, austrijskom holdingu koji je lani preuzeo Drvoproizvod iz Jastrebarskog, a zatim 79 posto Pan parketa iz Čačinaca, koji je lani kupio 70,77 posto dionica čabarskog Finvest Corpa.

Uskoković je i u farmaceutici. Naime, uložio je u Auctor Holding iz Praga, koji je većinski vlasnik Medike, najveće veledrogerije u Hrvatskoj, i PrimaPharme, najvećega ljekarničkog lanca u Hrvatskoj.

U turističkom sektoru, odnosno hotelijerstvu, Uskoković je preko grupacije Aminess Hotels & Resorts, koja okuplja 17 hotela i pet kampova u kojima ima mjesta za više od pet tisuća osoba.

Uz sve to, drugi je dioničar Atlanske plovide.

– Tijekom više od dva desetljeća pružao sam pravnu potporu za mnoge akvizicije, pripajanja, podjele i dokapitalizacije, investicije te restrukturiranja i dugo sam znao da želim biti sudionik i iz druge perspektive, ne samo odvjetničke, veli Uskoković, koji često ističe da mu je prekretnica bila poznanstvo i kasnije partnerstvo s američkim menadžerom Johnom Almom, bivšim predsjednikom uprave Coca-Cole i članom Direktorskog odbora korporacije Kimberly Clark.

 

Označeno u