USKOK podnio žalbu na presudu zagrebačkog Županijskog suda Čehoku, Patafti i dr.

vv | 21.2.2019. u 14:30h | Objavljeno u Aktualno

USKOK je podnio žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu, kojom su Ivan Čehok, Davor Patafta, Narcisa Huljev i trgovačka društva T7 Vis i Winair proglašeni krivim, a Tomislav Kezelj, Hrvoje Vojvoda i trgovačko društvo T7 Grupa oslobođeni zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Žalba je podnesena, kako navodi USKOK, zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka (članak 467. točka 1. u vezi članka 468. stavak 1. točka 11. Zakona o kaznenom postupku) budući da USKOK smatra kako prvostupanjski sud u presudi nije naveo razloge o odlučnim činjenicama te da su razlozi o odlučnim činjenicama potpuno nejasni i u znatnoj mjeri proturječni.

Nadalje, žalba je podnesena i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja( članak 467. točka 3. u vezi članka 470. Zakona o kaznenom postupku) te odluke o kaznama ( članak 467. točka 4. u vezi članka 471. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku).

USKOK je Vrhovnom sudu Republike Hrvatske predložio da uvaži žalbu, preinači pobijanu presudu, odnosno da djelomično ukine presudu u oslobađajućem dijelu te da preinači presudu u dijelu osporenih odluka o kaznama i okrivljenicima izreče strožu kaznu od one na koju su osuđeni prvostupanjskom presudom.

Označeno u