Uređenjem Žganog vina najavljena vodoopskrbna investicija vrijedna 3,5 mil. kuna Foto: Grad Ivanec

Uređenjem Žganog vina najavljena vodoopskrbna investicija vrijedna 3,5 mil. kuna

I.D./Varaždinske vijesti | 23.3.2016. u 08:09h | Objavljeno u Aktualno

Prvim proljetnim uređenjem okoliša kaptaže jednog od najpopularnijih izvorišta vode na Ivančici – Žganog vina te čišćenjem okoliša od otpada koji su u potok, šumu i pokraj ceste odbacili neodgovorni izletnici, djelatnici Ivkom voda d.o.o. u utorak su, 22. ožujka, dali svoj doprinos obilježavanju Svjetskog dana voda.

Žgano vino nije samo omiljena usputna destinacija planinara i izletnika na putu do vrha Ivančice, već i sinonim za najveće ivanečko prirodno bogatstvo – kristalnu gorsku vodu koja na površinu izbija iz samog "srca" planine.

Radilište je obišao i tehnički direktor Ivkom voda d.o.o. Ranko Zbodulja te ovu priliku iskoristio za najavu novog kapitalnog vodoopskrbnog projekta koji će se u Ivancu izvoditi ove godine, a to je gradnja novog dobavnog cjevovoda na relaciji izvorište Žgano vino – vodospremnik Pahinsko – Malezova ulica.

- Projekt je vrijedan 3,5 milijuna kuna bez PDV-a i kandidiran je Hrvatskim vodama, a ove godine u planu je izrada dokumentacije, provođenje postupka javne nabave i gradnja novog cjevovoda. Zahvat će se djelomično izvesti na trasi starog vodovoda, koji je dotrajao pa na njemu često dolazi do kvarova, puknuća i velikih gubitaka vode, ali uglavnom novim koridorima koji su već predviđeni u gradskim prostornim planovima. Novim projektima predviđen je i spoj ovog vodovoda na cjevovod Šumi, u slučaju potrebe dobave vode na taj pravac. Završetak cjevovoda predviđen je na spoj u Zoni C3 u Ivancu, gdje će se priključiti na razvodnu mrežu i na dobavni pravac prema Preradovićevoj ulici i Industrijskoj zoni, s mogućnošću dobave vode prema Jerovcu – naglasio je R. Zbodulja.

Projektirani cjevovod ukupno je dug 3.900 metara. Projektna dokumentacija već je izrađena, a tvrtka je predala i zahtjev za izdavanje građevinske dozvole.

 

Galerija slika