Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin danas odlučuje tko će biti novi ravnatelj Foto: VV arhiva / ilustracija

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin danas odlučuje tko će biti novi ravnatelj

Varaždinske vijesti | 28.10.2021. u 09:31h | Objavljeno u Aktualno

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin danas će odlučiti tko će biti novi ravnatelj bolnice.

Na dnevnom redu sjednice Upravnog vijeća nalaze se, među ostalim, izbor i imenovanje ravnatelja Opće bolnice Varaždin temeljem provedenog javnog natječaja te donošenje Odluke o davanju suglasnosti predsjednici Upravnog vijeća za potpisivanje ugovora o radu i rješenja o utvrđivanju mjesta rada, koeficijenta složenosti poslova i dodatka na plaću za izabranog i imenovanog ravnatelja Opće bolnice Varaždin.

Podsjetimo, Upravno vijeće OB Varaždin 1. listopada je raspisalo javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja bolnice, a rok za podnošenje prijave na natječaj bio je 15 dana od objave natječaja u "Narodnim novinama". Kako neslužbeno doznajemo, na natječaj su stigle dvije prijave.

Na čelu varaždinske bolnice od ožujka 2017. bio je dr. Nenad Kudelić, nakon što je smijenjena dotadašnja ravnateljica dr. Sanja Zember. U ožujku ove godine imenovan je na još jedan četverogodišnji mandat, nakon što se jedini javio na natječaj, no problemi su počeli nakon smjene vlasti na ovogodišnjim lokalnim izborima.

U lipnju je župan Anđelko Stričak prozvao Kudelića da je otišao na godišnji odmor nakon što je Županiju obavijestio o nedostatku sredstava za isplatu plaća djelatnicima bolnice, na što je Kudelić svoj mandat stavio na raspolaganje, dodavši da nije bio na godišnjem nego na svom radnom mjestu.

Ipak, Kudelić je ravnatelj ostao do 31. kolovoza, kada je Upravnom vijeću podnio zahtjev za razrješenje dužnosti ravnatelja iz, kako je naveo, osobnih razloga. Njegov je zahtjev prihvaćen te je za vršitelja dužnosti ravnatelja OB Varaždin imenovan Damir Poljak, dotadašnji Kudelićev zamjenik.