UPISI Za jesenski rok ostalo 173 mjesta u prvim razredima, mjesta ima i u gimnazijama Foto: Ilustracija/Arhiva VV

UPISI Za jesenski rok ostalo 173 mjesta u prvim razredima, mjesta ima i u gimnazijama

IHR/Varaždinske vijesti | 18.7.2023. u 19:19h | Objavljeno u Aktualno

U prvim razredima srednjih škola na području Varaždinske županije za jesenski rok ostalo je 173 slobodnih mjesta. Iako će konačni broj mjesta biti objavljen 7. kolovoza, rezultati su to upisa u prve razrede srednjih škola na području naše županije u ljetnom upisnom roku iz aplikacije za upise u srednje škole, a pravo upisa u ljetnom roku ostvarilo je 1797 učenika.

Bravar, glazbenik...

Najviše slobodnih mjesta u prvim razredima ostalo je u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi ukupno 35 slobodnih mjesta. Nepopunjeni su ostali programi ekološkog tehničara, geološkog tehničara, prehrambenog tehničara, montera suhe gradnje, rudarskog tehničara, rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima, a mjesta je ostalo i u prirodoslovnoj gimnaziji.

Mjesta na jesenskom roku bit će i u Srednjoj školi Arboretum Opeka, u kojoj je ostalo 31 slobodno mjesto nakon ljetnog upisnog roka. Tako mjesta ima za agrotehničare, cvjećare, kuhare (JMO), poljoprivredne gospodarstvenike, pomoćnog kuhara i slastičara (TES) i pomoćnog vrtlara (TES).

U Srednjoj strukovnoj školi mjesta ima za galanteriste (JMO), krojače (JMO), pekare (JMO), drvodjelskog tehničara – dizajnera, te programe pomoćni pekar (TES) i stolar (TES). U Elektrostrojarskoj školi Varaždin po jedno slobodno mjesto ostalo je za programe grafičar tiska i grafičar pripreme, a u Gospodarskoj školi Varaždin za jesen je ostalo jedno mjesto za adminitrator – prilagođeni programa, ali i u jezičnoj gimnaziji, novi program koji je uveden u novoj školskoj godini.

U Srednjoj školi Ludbreg mjesta je ostalo za pomoćnog bravara, u Glazbenoj školi za programe glazbenik - pripremno obrazovanje i glazbenik – program srednje škole, mjesta ima i u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. a u Srednjoj školi Novi Marof za programe ekonomist, ali i za opću gimnaziju gdje još ima 11 slobodnih mjesta u prvim razredima za jesenski upisni rok.

Mjesta i u gimnazijama

Ukupno je za gimnazijske programe u jesenskom roku ostalo 58 slobodnih mjesta. Prema podacima koje smo dobili iz Varaždinske županije, u Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti Varaždin ostalo je 21 mjesto u općoj gimnaziji, u Drugoj gimnaziji 11 mjesta u prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji, dva mjesta ostala su u općoj gimnaziji uz skupinu predmeta na stranom jeziku u Prvoj gimnaziji, a u Gospodarskoj školi Varaždin četiri mjesta u jezičnoj gimnaziji, novom programu koji se uvodi od nove školske godine.

Mjesta, ukupno osam, ostalo je u prirodoslovnoj gimnaziji na Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi te prirodoslovnoj gimnaziji na jedno u Medicinskoj školi Varaždin.