Uoči Uskrsa Zvonko Šincek poručio: kupujte jaja od domaćih provjerenih OPG-ova! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Uoči Uskrsa Zvonko Šincek poručio: kupujte jaja od domaćih provjerenih OPG-ova!

Dražen Novosel | 2.4.2023. u 07:12h | Objavljeno u Aktualno

Uoči Uskrsa Zvonko Šincek poručio: kupujte jaja od domaćih provjerenih OPG-ova

 

Jedna od namirnica s kojom je uskršnji doručak potpun su jaja, pa će vjerojatno i oni koji ih baš ne vole na Uskrs pojesti barem jedno jaje. Ako niste sigurni gdje kupiti domaća jaja, kontroliranog podrijetla i zdravstveno ispravna, onda su jaja Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Šincek pravo rješenje za vas. Jaja s OPG-a Šincek iz Gornjeg Vratna, dostupna su na tri samoposlužna aparata, popularno nazvanih jajomata u Varaždinu, i to u Jalkovečkoj ulici, u Ulici braće Radića na broju 18 te u Aleji kralja Zvonimira, kod dječjeg vrtića.

- Automate smo obnovili, potpuno su novi, identični, i vjerujem da je kupcima na njima lakše kupovati. Planiramo uskoro na samoposlužnim aparatima uvesti i mogućnost kartičnog plaćanja - rekao je Zvonko Šincek, vlasnik OPG-a Šincek. U jajomatima se prodaju dvije klase jaja.

- Kupci mogu birati između M klase, koja se prodaje po cijeni od 2 eura i 50 centi za 10 komada jaja, te L klase, po cijeni od 2 eura i 80 centi. Jedina razlika između tih klasa je u veličini jaja, pri čemu su jaja M klase, malo sitnija, težine od 53 do 63 grama, a od 63 do 73 grama su jaja L klase. Kupci prilikom kupnje trebaju dobro obratiti pažnju. Svjestan sam da se prate i gledaju akcijske cijene jaja po trgovačkim centrima, a da pri tome ne gledaju kakva se jaja nalaze u kutiji, a riječ je najčešće o jajima koje su S klase, dakle najsitnija jaja, od 50 do 60 grama. Takvih jaja naš OPG nema u prodaji, već ih podijelimo. Kod nas su jaja još uvijek jeftinija nego u trgovačkom centru jer L klasa kod njih košta iznad 3 eura, a kod nas se može kupiti po 2,80 eura, dok se klasa M kod njih prodaje po 2,70 ili 2,80, a na našim aparatima ih kupiti se može po 2,50 eura - rekao je Šincek... 

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...