UOČI SKUPŠTINE "Fer vrijednost" dionice Varteksa procijenjena na srednju vrijednost od šest centa

MGA | 15.5.2024. u 13:00h | Objavljeno u Aktualno

Uoči skorašnje izvanredne skupštine Varteksa, na kojoj bi se trebala donijeti i odluka o povlačenju dionica s burze, iz Varteksa su danas objavili procjenu "fer vrijednosti" dionica.

Odluka o povlačenju Varteksa s burze bila je na dnevnom redu i prijašnje skupštine dioničara, ali je na kraju povučena jer je nedostajala procjena vrijednosti dionice.

U analizi tvrtke "Marčinković i partneri" iz Zagreba, temeljem analize financijskih izvješća, stoji da se na dan 12. travanj 2024. godine procjena indikativne tržišne vrijednosti dionice društva kreće u rasponu od 0,05 do 0,09 eura uz središnju vrijednost od 0,06 eura. Dioničari koji glasaju protiv uvrštenja na uređenom tržištu mogu tražiti od društva da otkupi njihove dionice uz pravičnu naknadu.

Uz ovu analizu, objavljeno je i izvješće neovisnog revizora Russel Bedford Croatia u kojem se zaključuje da je Elaborat o procjeni fer vrijednosti dionice Varteksa izrađen u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala.

Skupština je zakazana za utorak, 21. svibnja, a osim odluke o povlačenju s burze, dioničar Stjepan Čajić najavio je svoju ponudu dokapitalizacije tvrtke, i to u teškoj poslovnoj situaciji u kojoj su radnici Varteksa već drugi tjedan u štrajku zbog neisplata plaća za ožujak, djelomično za veljaču, a potrebno je isplatiti plaće i za travanj.

Na sjednici Nadzornog odbora u ponedjeljak, 13. travnja, za člana Uprave Društva imenovan je Karlo Koprek iz Zagreba, na razdoblje od pet godina, kao što je prethodno najavio Stjepan Čajić, nakon prosvjeda radnica Varteksa u središtu Varaždina u petak, 10. travnja. Koprek je inače Varaždinac te je ranije radio u Čajićevoj tvrtci Stype te u Infobipu.