Uoči sjednice varaždinskog Gradskog vijeća: Na prodaju objekti u Hrašćici?

M.P./Varaždinske vijesti | 23.5.2016. u 11:55h | Objavljeno u Aktualno

Izvršenje proračuna za prošlu godinu, drugi ovogodišnji rebalans proračuna, izvješće o radu gradskih ustanova za 2015. godinu, prihvaćanje Strategije razvoja Grada Varaždina tek su neke od točaka sjednice varaždinskog Gradskog vijeća zakazane za ponedjeljak, 30. svibnja.

Pročelnica za financije Mirela Ivanković navela je na današnjem briefingu s novinarima da je lani ostvaren višak od 4,3 milijuna kuna te je smanjen i ukupni manjak prihoda s 32 milijuna kuna na 27 milijuna kuna, a ove se godine s 3,2 milijuna kuna planira daljnje pokriće manjka.

Gradonačelnik Goran Habuš se nada da će vijećnici prihvatiti Strategiju razvoja.

- Radne skupine ustanovile su da je ona manjkava u dijelu kulture i visokog obrazovanja i na tome će se još raditi. Strategiju smo počeli raditi 2013., bilo je određenih problema, no drago mi je što ćemo je imati prije Čakovca i Pule - naglasio je Habuš.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog odluke o davanju koncesije za prijevoz putnika na području grada te prijedlog odluke o dodjeli obavljanja javne usluge prikupljanja biorazgradivog komunalnog otpada. Usto, vijećnici će odlučivati i o davanju suglasnosti JU Gradski stanovi za prodaju objekata B1-B6 na lokaciji Hrašćica-Rajčul koji bi se ubuduće koristio, kako neslužbeno doznajemo, za smještaj osoba starije dobi.

- Varaždinska tvrtka zainteresirana je za kupnju objekata, no Upravnom vijeću suglasnost za prodaju mora dati Gradsko vijeće. Od prodaje bi JUGS, nadamo se, prihodovao oko 4,5 milijuna kuna, a taj iznos bi se uložio u završetak izgradnje objekta A2 u Ul. Vilka Novaka - pojasnio je Habuš.

Predsjednik vijeća Josip Hehet (SDP) najavio je da će njegova stranka uputiti prijedlog za dopunu dnevnog reda koji se odnosi na cijene plina koje je Termoplin fakturirao gradskim ustanovama.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci