Unutarstranački izbori u HDZ-u: Stričak predao kandidaturu za još jedan mandat Foto: Krešimir Đurić

Unutarstranački izbori u HDZ-u: Stričak predao kandidaturu za još jedan mandat

Varaždinske vijesti | 6.11.2020. u 12:01h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu unutarstranačkih izbora u HDZ-u, predsjednik županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak danas je predao svoju kandidaturu.

- Kao što vam je poznato, stranačka tijela Predsjedništvo i Nacionalno vijeće donijeli su odluke da se nastavi s procesom unutarstranačkih izbora. U izbornom procesu sudjeluje cjelokupno članstvo, odnosno birati i biti birani mogu biti svi koji su se danom nastavka izbora nalazili u evidenciji članstva. Tko se sve planira kandidirati i za koju dužnost, saznat ćemo danas - napomenuo je Stričak.

- U ovom aktualnom mandatu zagovarali smo timski pristup vođenju stranke, nastojali smo dati na važnosti svakoj općinskoj i gradskoj organizaciji, obilazili teren, slušali, čuli i nastojali riješiti probleme naših sugrađana i iza nas su rezultati. Tim smjerom planiramo nastaviti stoga pozivam članstvo da izađe na izbore i podrže tim s kojim izlazim na unutarstranačke izbore i to za potpredsjednike Josipa Križanića, Nadicu Dreven Budinski, Željka Dvekara i Damira Poljaka, a potom i Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije - dodao je Stričak.

Stričak je istaknuo da rast potpore birača pokazuju i rezultati izbora posljednjih nekoliko godina.

- Za Županijsku skupstinu 2009. osvajamo sedam, 2013. deset, a 2017. trinaest vijećničkih mandata. Na parlamentarnim izborima 2011. HDZ je imao 15,16% potpore, 2015. 24,22%, 2016. 25,31%, a 2020. godine 30,42% - naglasio je Stričak.

Iz HDZ-a su poslali i kratke životopise ovih kandidata:

Dr.sc. Josip Križanić - član nacionalnog predsjedništva HDZ-a, aktualni predsjednik Općinskog vijeća Općine Jalžabet, a prije toga njezin načelnik. Pod njegovim vodstvom Jalžabet doista strelovito napreduje. U protekla dva saziva Hrvatskog sabora i saborski zastupnik. Uz to je i privatni poduzetnik, najveći dioničar Veterinarske stanice d.d. Varaždin.

Nadica Dreven Budinski - dugogodišnja predsjednica Županijske zajednice “Katarina Zrinski”, predsjednica Kluba vijećnika u Županijskoj skupštini Varaždinske županije. Jedina je predsjednica nekog od nogometnih klubova i to “Bednje - Beletinec” koji vodi iznimno uspješno.

Damir Poljak - magistar socijalne gerontologije i doktorant, načelnik općine Bednja, zamjenik ravnatelja OB Varaždin, te viši predavač na Sveučilištu Sjever, sudionik Domovinskog rata, potpredsjednik Hrvatske udruge socijalnih gerontologa, član Crvenog križa i jedan od osnivača Kavalira, urednik u Sestrinskom edukacijskom časopisu...

Dvekar Željko - aktualni predsjednik Povjerenstva GO HDZ-a Varaždinske Toplice, vijećnik u Županijskoj skupštini Varaždinske županije, umirovljeni brigadni general. Sudionik Domovinskog rata i to kroz gardijske brigade 3.gbr Kune i 7.gbr Pume, višestruko odlikovan od strane predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Anđelko Stričak - aktualni predsjednik Županijskog HDZ-a i saborski zastupnik. Podpredsjednik saborskog Odbora za obranu te član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Također je i član Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona najbitnije vojne nabave od završetka Domovinskog rata. Prije mandata saborskog zastupnika obnašao je dužnost potpredsjednika Županijske skupštine, člana Poglavarstva Varaždinske županije, te u više mandata dužnost općinskog načelnika Općine Visoko. Domovinski rat je prošao kroz policijske redove najprije temeljnu, a potom specijalnu policiju “Rode”.

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_02.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_03.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_04.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_05.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_06.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_07.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_08.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_09.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_10.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_11.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_01.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci