Unapređenje turističke ponude u Ludbregu: Završila adaptacija hotela Crnković Foto: Grad Ludbreg

Unapređenje turističke ponude u Ludbregu: Završila adaptacija hotela Crnković

Varaždinske vijesti | 25.10.2020. u 20:27h | Objavljeno u Aktualno

Na već dobro poznatoj lokaciji, u Ulici Petra Zrinskog u Ludbregu, otvoren je novouređeni Hotel Crnković.

Uređenje hotela spoj je suradnje jedinice lokalne samouprave i privatnog investitora kroz projekt "Unaprjeđenje kontinentalnog turizma turističkom valorizacijom povijesno-kulturne baštine grada Ludbrega". Kao što je i vlasnik hotela Boris Crnković rekao na otvorenju, upravo su na toj lokaciji 1987. godine restoran "Pod starim krovom" otvorili njegovi roditelji, nakon što su 13 godina djelovali u ugostiteljstvu u Luki Ludbreškoj.

- Restoran je u to vrijeme imao četiri manje dvorane, bio je caffe bar i restoran i tako se krenulo – kazao je B. Crnković.

Nekoliko godina kasnije, odnosno 1993. godine nadogradili su banketnu dvoranu u dvorištu, a 1995. u potkrovlju restorana adaptirane su sobe i objekat je kategoriziran kao hotel s dvije zvjezdice.

- Ova zadnja adaptacija započela je prošle godine i trajala je do ovih dana. U prizemlju hotela uređen je novi dio koji uključe prijemni dio, recepciju, caffe bar i restoran, a u potkrovlju su preuređene sobe. Ovdje u depadansi hotela uređeno je još pet soba sa kupaonama tako da nam je ukupni kapacitet 15 soba i 28 kreveta umjesto dosadašnjih 10. Napravljena je i energetska obnova zgrada, napravljeno je vanjsko uređenje objekata i nakon adaptacije objekat je kategoriziran sa tri zvjezdice. Nositelj projekta je Grad Ludbreg kojem zahvaljujem na ukazanom povjerenju i koji nas je odabrao kao partnera u projektu i kroz koji smo primili bespovratna sredstva za uređenje smještajnog dijela hotela i tako povećali smještajni kapacitet s 10 na 15 soba. Zahvaljujem i tvrtki Oprema-Pit koja je bila glavni izvođač na adaptaciji hotela, obitelji i supruzi na pomoći – rekao je Boris Crnković na otvorenju.

ludbreg_otvorenje_hotel_Crnkovic_23102020_1.jpg

Ukupna investicija iznosila je oko 3 milijuna kuna, dok su sredstva iz europskog projekta iznosila oko 700 tisuća kuna.

Napomenuo je kako su kod preuređenja posebnu pažnju posvetili restoranskom dijelu.

- Okupili smo mladu kuharsku ekipu na čelu sa šefom kuhinje Goranom Ivkovićem, a kod ponuda pića posebna pažnja posvećena je u odabiru vina pa se tako u ponudi mogu naći vina desteak vinogradara s područja kontinentalne Hrvatske od kojih je većina nagrađena na ovogodišnjem Decanter natjecanju održanom u Londonu. Vjerujem da smo stvorili mjesto u kojem će biti prilike provesti vesele i sretne trenutke i da će ovaj objekat svojom ponudom unaprijediti turističku ponudu Grada Ludbrega i Varaždinske županije - dodao je Crnković.

ludbreg_otvorenje_hotel_Crnkovic_23102020_2.jpg

Otvorenju hotela odazvao se i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

- Čestitam našim projektnim partnerima, vlasnicima hotela, koji su kroz ovaj projekt zapravo dobili malu pomoć i poticaj da ulože dodatna sredstva u povećanje kategorije, poboljšanje ponude i stvaranje novih doživljaja, stvaranje nečega što turisti sa sobom nose, o čemu pričaju, što preporučuju i zbog čega se vraćaju mjestu u kojem su doživjeli dobre doživljaje. Grad Ludbreg je kroz ovaj projekt uspio prirediti dodatne turističke sadržaje koji pomažu svima onima koji se bave turizmom i ugostiteljstvom da nam turisti lakše dođu i ono što je u turizmu najvažnije da prespavaju jednu, dvije ili tri noći i upravo u tom dijelu trebamo dodatno raditi i stvarati gospodarsku osnovu ne samo za hotele već i za sve ljude koji se bave turizmom – rekao je Bilić.

ludbreg_otvorenje_hotel_Crnkovic_23102020_3.jpg

Spomenuo je i kako Grad Ludbreg u narednom razdoblju planira uložiti dodatna sredstva u stvaranje turističkih atrakcija, odnosno turistički točaka koje će pomoći ugostiteljima i svima onima koji se žele baviti turizmom na jedan ozbiljniji način.

- Želja nam je da se u narednom periodu Gradu Ludbregu napokon isplati vinska cesta i sva ova priznanja koja su naši vinogradari svojim trudom i radom osvojili na ovogodišnjem Decanter natjecanju u Londonu budu pozivnica svima da u Ludbreg dođu, a kad dođete kušati vina sigurno se ne vraćate u auto već ostajete u lokaciji. Želimo okrenuti Ludbreg prema jednoj zdravoj destinaciji kontinentalnog turizma koji ljudima može pružiti odmor od svakodnevnog života i koji može ponuditi razne vrste sadržaja, outdoor aktivnosti, povijest, tradiciju i sve one sadržaje na kojima radimo i kojima smo već bogati i na taj način način turizam učiniti jednom važnom gradom u idućem periodu - zaključio je Bilić.

ludbreg_otvorenje_hotel_Crnkovic_23102020_4.jpg

ludbreg_otvorenje_hotel_Crnkovic_23102020_5.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci