Umro Josip Kregar, profesor zagrebačkog Pravnog fakulteta te prvi predsjednik i osnivač TIH-a

vv / TIH | 15.8.2020. u 11:46h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Transparency International Hrvatska povodom iznenadne smrti osnivača i prvog predsjednika Transparency International Hrvatska prof. dr. Josipa Kregara izražava (67) duboku sućut obitelji i kolegama prisjećajući se čovjeka koji je zaslužan  za mnoga zakonodavna rješenja u prevenciji i borbi protiv korupcije u Hrvatskoj.

U svibnju 2000. godine profesor Josip Kregar osnovao je udrugu Transparency International Hrvatska i izabran je za prvog predsjednika. Od tada pa do danas njegov doprinos bio je u javnom zagovaranju mnogih prijedloga i rješenja za transparentniju i pravedniju Hrvatsku.

Neka njegove riječi o tome da se korupcija isplati ako ostane neotkrivena i nekažnjena budu trajni motiv svima nama da se borimo i vjerujemo u pravednije i poštenije društvo u kojem će svaki pojedinac moći živjeti od vlastitog rada u Hrvatskoj.

 Neka vrijednosti poput poštenja i odgovornosti budu trajni putokaz u svakodnevnom djelovanju u javnom prostoru. Profesore Kregar, Iskreno hvala na svemu - istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.