Umjesto povišenih tonova, sjednica Gradskog vijeća završila smijehom Foto: Krešo Đurić

Umjesto povišenih tonova, sjednica Gradskog vijeća završila smijehom

M.P./Varaždinske vijesti | 3.12.2015. u 12:42h | Objavljeno u Aktualno

U mirnim tonovima prošla je današnja sjednica varaždinskog Gradskog vijeća tako da su većinom glasova ili čak jednoglasno prihvaćene sve točke dnevnog reda. Štoviše, umjesto uobičajenih povišenih tonova vijećnici su tijekom rasprave o prijedlogu odluke o određivanju poslova prijevoza pokojnika pucali od smijeha.

Tu su odluku, kako je dobacio netko od vijećnika, jednoglasno prihvatili „svi živi“, a jednoglasno je prihvaćena i odluka o smanjenju spomeničke rente te odluka o osnivanju prava građenja u korist Tehnološkog prava Varaždin na gradskom zemljištu u Brezju. Međutim, vijećnica Natalija Martinčević primijetila je da je Grad prije nepunih mjesec i pol dana istu česticu dao u zakup OPG-u Vrček.

- Istu smo česticu dali u zakup i sad dajemo pravo građenja nad njom. Zašto je došlo do toga? - zanimalo je Martinčević.

Gradonačelnik je pojasnio da je čestica dana u zakup jer je Gradu to rješenje bilo jeftinije umjesto da je kosi, a što im naložila poljoprivredna inspekcija.

- Ugovorom o zakupu postoji izlazna odredba. Znali smo što radimo, nismo to slučajno napravili - napomenuo je Habuš.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili i prijedlog da se krene u prodaju 2.090 dionica koje Grad ima u Varaždinskim vijestima.

- Nominalna vrijednost dionice je 300 kuna, dok je tržišna vrijednost 189,90 kuna. Uputit ćemo pismo zainteresiranom ponuditelju da da obvezujuću ponudu. Početna cijena dionica je 300 kuna, no zaključak Odbora za financije bio je da se ide po cijeni od 189,90 kuna. Primjer nam je bila Županija koja dionice PZC-a pokušava prodati već godinama - pojasnio je Habuš.

Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog odluke o osnivanju Partnerskog vijeća, dok je većinom glasova prihvaćen prijedlog ovogodišnjih dobitnika javnih priznanja Grada Varaždina.

Vezana vijest: Bunić: Gdje je nestalo 3 milijuna kuna za radove na objektima A2 i B2 u Vilka Novaka?

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci