Uključite se u donošenje Odluke oko urbanističkog plana; provodi se savjetovanje

Varaždinske vijesti | 2.3.2021. u 20:25h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 1. do 30. ožujka provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izradi IV. izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja povijesne jezgre grada Varaždina (IV. IiD UPU-a povijesne jezgre).

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s Nacrtom Odluke o izradi IV. IiD UPU-a povijesne jezgre te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

Osnovna pitanja koja se trebaju urediti i svrha koja se želi postići jest da se kroz postupak izrade i donošenja IV. IiD UPU-a povijesne jezgre u ciljanom obuhvatu ispita:

- temeljem Inicijative pod red. brojem 14./2018. Izvješća - rekonstrukcija i nadogradnja bivše robne kuće „Vama“ radi gradnje stanova u višim etažama,

- temeljem Inicijative pod red. brojem e-2019 Izvješća - usklađenje odnosno prenamjena prostora u Ulici P. Preradovića 4.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina pod rednim brojem 14.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem obrasca zaključno do 30. ožujka 2021. godine na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o izradi IV. IiD UPU-a povijesne jezgre grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također putem obrasca.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci