Uhićen konzul Moldavije u Varaždinu, ravnateljica bolnice i sin bivšeg gradonačelnika

Varaždinske vijesti | 24.5.2024. u 17:55h | Objavljeno u Aktualno

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke su, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku, dovršili kriminalističko istraživanje nad odgovornom osobom (starosti 61 godinu) javne ustanove s područja Popovače te dvije odgovorne osobe (starosti 42 i 56 godina) trgovačkih društava s područja Petrinje i Zagreba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, kao i kaznenog djela utaja poreza ili carine.

Njih se sumnjiči da su kaznena djela počinili u razdoblju od 2020. do 2023. godine u postupcima provođenja jednostavne nabave. Pričinjena materijalna šteta cijeni se na više od 100-tinjak tisuća eura, a kojom je oštećena javna ustanova.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava je podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Tako je izvijestila sisačka policija, a mediji navode da se uhićeni ravnateljica bolnice u Popovači Marina Kovač, počasni konzul Moldavije Emil Solenički te Darko Dumbović, sin bivšeg gradonačelnika Petrinje.