Doniran uređaj na odjelu pedijatrije OB Varaždin Foto: Krešimir Đurić

Udruga veliko srce malom srcu darovala pedijatriji OB Varaždin Holter EKG uređaj

| 3.11.2017. u 13:21h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska podružnica Udruge veliko srce malom srcu danas je u Općoj bolnici Varaždin donirala odjelu pedijatrije EKG 24-satni Holter uređaj koji kontinuirano prati električne aktivnosti srca kroz najmanje 24 sata u izvanbolničkim uvjetima, a za vrijeme uobičajenih dnevnih aktivnosti, a koji su do sada dijelili s drugim odjelom bolnice.

- Ovo je aparat koji će sada biti isključivo na korištenje pedijatrije jer mi smo do sada posuđivali aparat sa odjela interne medicine. Moram se zahvaliti kolegama sa interne medicine što smo mi na tom uređaju imali prioritetni tretmana do sada te neće biti više biti potrebne liste čekanja gdje se prethodno znalo čekati od tri dana do dva mjeseca ovisno o dijagnozi prema trijažnoj listi  - rekla je Petra Detoni doktorica medicine na odjelu pedijatrije OP Varaždin.

U Varaždinskoj županiji između 500 do 600 djece ima srčane tegobe, a ovaj uređaj pomaže kod detekcije urođenih i stečenih srčanih mana, a imat će i primjenu kod pacijenata čiji problemi nisu iskljčivo kardiološke naravi.

- Do sada smo morali čekati na red ili smo morali hospitalizirati djecu na KBC Rebru na par dana. Sad će nam to biti brže i kvalitetnije. Mi smo sredstva za ovaj aparat prikupljali putem donacija te ću se zahvaliti firmi Marlex koja je izašla u susret nama u Udruzi velika srca malim srcima da ostvarimo zadani cilj - rekla je Ivana Zagrajski, predstavnica varaždinske podružnice Udruge koja se sastoji od liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.

- Opća bolnica Varaždin izuzetno je zahvalna Udruzi veliko srce malom srcu koja je našoj pedijatriji i njenim pacijentima omogućila što kvalitetniju i bržu dijagnostiku srčanih bolesti - rekao je Damir Poljak, zamjenik ravnatelja OP Varaždin.

 

DSC_8625.JPG

 

 

DSC_8631.JPG

 

DSC_8639.JPG