Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika osuđuje pasivnost i nezainteresiranost Vlade

Varaždinske vijesti | 4.12.2022. u 09:27h | Objavljeno u Aktualno

Priopćenjem za javnost oglasila se Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika,kojoj je predsjednik Dragutin Kranjčec, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika osuđuje pasivan stav hrvatske Vlade i očitu nezainteresiranost za donošenje konkretnih mjera i odluka.

Svjesni smo da živimo u državi u kojoj nema zajedništva; državi u kojoj premijer i predsjednik ne mogu postići kompromis, a posljedice njihovog nadmetanja trpe građani. Žalosti činjenica da smo i dalje centralizirana država puna birokracije, izmišljenih radnih mjesta i predugih lista čekanja.

Hrvatski transportni sektor predstavlja bitan sektor gospodarstva; puni državni proračun kroz niz poreza, doprinosa i parafiskalnih nameta. Međutim, očito nismo dovoljno važni, jer previše naših apela, prijedloga i inicijativa ostaje bez ikakvog efekta.

Pozivamo nadležna tijela i institucije na konstruktivan dijalog, jer mi smo glas struke i ravnopravni partneri. Dužnost je onih kojih donose odluke osigurati zdrave i korektne uvjete rada, te na taj način povećati konkurentnost svakog našeg prijevoznika.