Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika ograđuje se od najavljene blokade prometa Foto: VV arhiva / ilustracija

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika ograđuje se od najavljene blokade prometa

Varaždinske vijesti | 29.9.2021. u 15:33h | Objavljeno u Aktualno

Iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika oglasili su se priopćenjem kojim se, kako kažu, "ograđuju od za petak, 1. listopada 2021. najavljenih blokada prometa na graničnim prijelazima".

- Društvenim mrežama i servisima za razmjenu poruka šire se pozivi u kojima nije naveden apsolutno nikakav kontakt organizatora. Stoga smo dužni upozoriti javnost da naša Udruga ni na koji način ne sudjeluje u takvoj akciji. Smatramo da postoje važniji problemi na koje treba skrenuti pažnju i što hitnije reagirati - kažu iz udruge.

- Hrvatski prijevoznici nisu zatvarali granice ni u jeku pandemije koronavirusa; u danima kada su naši vozači čekali u kilometarskim kolonama na granicama izloženi neljudskim uvjetima za 21. stoljeće. Borimo se svakoga dana za dobrobit hrvatskih prijevoznika i njihovih vozača. Podržavamo demokratsko pravo iskazivanja nezadovoljstva, međutim sumnjamo u prave motive ove akcije - navodi se u priopćenju.

- Apeliramo na sve prijevoznika i vozače da osiguraju što veću procijepljenost protiv covida 19. Vjerujemo da pouzdajući se u dosege suvremene medicine možemo osigurati nesmetan protok robe i kruh na stolu za svakoga - poručili su za kraj.