U Županijskoj palači prijem za organizatore i sudionike EYE Varaždin i Karla Resslera

| 27.11.2022. u 15:29h | Objavljeno u Aktualno

Župan Anđelko Stričak je zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec te pročelnicima dr. sc. Miroslavom Huđekom i Darkom Majhenom upriličio u Županijskoj palači prijem za programskog direktora European Youth Eventa Ninu Preložnjaka, direktora Ureda europskih parlamenata Stephena Clarka i njihove suradnike.

Župan i zamjenica su ih upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije, koja prednjači po razvijenosti, industrijskoj snazi, kao i uspjesima koje postiže u obrazovanju.

- Varaždinska županija vodi brigu o mladim ljudima osnaživanjem svog obrazovnog sustava kroz svoje centre izvrsnosti, provođenjem projekata „digitalno i zeleno“, stipendiranjem učenika i studenata te nagradama za učenike koji ostvaruju iznimna postignuća na natjecanjima. Važno je dati podršku mladim ljudima koji se angažiraju u određenom polju, bilo to u gospodarstvu, zdravstvu, obrazovanju, sportu ili umjetnosti. Posebno je važno prepoznati trud, rad i u konačnici, uspjeh. Županija podržava mlade, cijeni vaš rad, trud, i izvrsnost - rekao je župan Stričak.

- Sretan sam što smo ovdje u Varaždinskoj županiji. Pokazali ste da vodite brigu o mladim ljudima, a upravo i mi u Europskom parlamentu vjerujemo da treba njegovati odnose s mladim ljudima. Ovaj događaj EYE prvi put se organizira na ovoj razini. Vjerujemo da se sa svim problemima i izazovima današnjice možemo uspješno suočiti samo zajedno i uz sudjelovanje mladih. Zato šaljemo poruku svim mladim ljudima da se uključe i sudjeluju u politici na svim europskim razinama – istaknuo je Stephen Clark, koji je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i prijemu u Županijskoj palači.

Povodom sudjelovanja na EYE Varaždin u Varaždinu je boravio i europarlamentarac Karlo Ressler.

- Drago mi je danas biti u Varaždinskoj županiji koja vodi brigu o svojim mladima. Slušajući župana Anđelka Stričaka o projektima koji se provode mogu samo konstatirati kako ste županija koja ima budućnost. Snažni, obrazovani i neovisni ljudi temelj su svakog uspješnog društva, a Varaždinska županija svojim projektima pokazuje koliko su joj mladi važni. Mladi su danas suočeni s nevjerojatnim izazovima, ali upravo oni imaju snagu i energiju pronaći načine kako se suočiti s njima. Uvjeren sam kako ćete i dalje nastaviti ulagati u mlade, odnositi se prema njima kao ravnopravnim dionicima u procesu donošenja odluka i kreiranju politike za mlade u županiji te vam poručujem kako ćete u Europskom parlamentu imati podršku i partnera - rekao je Ressler.

Svečanom otvorenju EYE Varaždin u ime Varaždinske županije prisustvovao je najmlađi županijski vijećnik Tin Jurak.

Na događanju je u dva dana sudjelovalo oko 600 mladih iz cijele Hrvatske i Europe, a glavna poruka programa „Zero Borders“ („Bez granica“) usmjerena je na rušenje svih granica i prepreka koje su postavljene na razini cijele Europe unatrag nekoliko godina – od pandemije, migracijskih izazova, ekoloških katastrofa i rata.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci