Ilustracija Foto: Krešimir Đurić

U županiji 150 novih slučajeva, na bolničkom liječenju 90 osoba, najavljene nove mjere

| 3.11.2020. u 12:47h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 150 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U istom razdoblju preminule su tri nove osoba pozitivne na COVID-19. Radi se o osobama starije životne dobi, koja su već prije bolovale od drugih teških popratnih bolesti.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 90 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 56 osoba na odjelu infektologije u Varaždinu, 12 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od čega 11 na respiratoru, a 22 u Klenovniku.

Tijekom posljednjih tjedan dana evidentirano je ukupno 965 novih slučajeva u Varaždinskoj županiji čime je 7-dnevni broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika dostigao brojku 570.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 985, s obzirom da imamo i 67 otpusta s kućnog liječenja. Od samog početka pandemije do danas evidentirano je ukupno 2050 slučajeva zaraze u našoj županiji.

Evidentirano je i postupanje u jednom samostanu gdje je za sada evidentirano 6 pozitivnih osoba.

Zbog novih postupanja unutar Opće bolnice Varaždin trenutno je evidentirano 85 pozitivnih djelatnika, a za 70 djelatnika je određena mjera samoizolacije. Više od 50% djelatnika izvan službe su medicinske sestre i tehničari.

Zbog aktualne epidemiološke situacije će Stožer civilne zaštite Varaždinske županije Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske uputiti novi prijedlog nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije.