U Zakladi za pomoć djeci VITA unatoč pandemiji porast donacija za 130 posto

J.Š./Varaždinske vijesti | 27.2.2021. u 09:58h | Objavljeno u Aktualno

Zaklada za pomoć djeci VITA je, unatoč pandemiji, u 2020. godini prikupila rekordnu svotu od 172.075,74 kuna. Iako protekle godine Zaklada nije bila u mogućnosti organizirati humanitarne aktivnosti i prikupljati financijska sredstva uživo, u odnosu na 2019. godinu, zabilježen je porast prihoda od čak 130 posto, istaknuto je u godišnjem izvješću o radu koje su prihvatili županijski vijećnici na ovotjednoj sjednici Županijske skupštine.

Upraviteljica Zaklade Natalija Martinčević zahvalila je svim donatorima koji omogućavaju redovito osiguravanje potrebnih sredstva djeci oboljeloj od rijetkih, teških i malignih oboljenja.

- U 2020. smo, nažalost, imali i porast broja korisnika za 17 %, stoga nam je povezivanje s donatorima bilo jako važno. Na “Kajkavskoj večeri” u Stuttgartu prikupili smo 60.000 kuna, podržao nas je Sportsko i rekreativni klub Sparta s 40.000 kuna, potpisali smo ugovor o sponzorstvu sa Zagrebačkom bankom d.d. u iznosu od 30.000 kuna, a hvala i Autolakirnici Kocijan i MDV centru na donacijama, kao i svim građanima koji su nas podržali. Drago nam je da je naša misija prepoznata, iako radi pandemije nismo bili aktivni na terenu kao i prijašnjih godina. S optimizmom gledamo u ovu godinu, vjerujemo da ćemo imati mogućnosti organizirati više toga i dodatno promovirati važnost našeg djelovanja te ponovo imati rekordnu godinu, u smislu realiziranih donacija – pojasnila je Martinčević.

Prošli tjedan je održana i prva sjednica Upravnog odbora u 2021. godini na kojoj je s 3.000 kuna potpore za svakog od deset korisnika osigurana pomoć za sufinanciranje logopedskih i defektoloških terapija, radnih terapija te lijekova, terapijsko penjanje, fizioterapiju, radnih i senzornih terapija, održavanje slušnih aparatića te podmirenje dijela putnih troškova i odlaska na kontrole. Riječ je o djeci koja boluju od hodgkinovog limfona, epilepsije, autizma i razvojnog poremećaja, zloćudnog tumora u predjelu malog mozga, razvojnih teškoća, razvojnih anomalija mozga, razvojnog zaostajanja, cerebralne paralize, tumora zametnih stanica testisa, gubitka sluha, dijabetesa melitus 1 i autoimunih bolesti.

U prošloj godini je novčana pomoć dodijeljena 41 korisniku.

Ovdje možete saznati kako ostvariti pomoć.