FOTO U Varaždinu održana 3. sjednica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a

VV | 13.3.2023. u 14:08h | Objavljeno u Aktualno

Mladež HDZ-a Varaždinske županije bila je domaćin 3. sjednice Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, koja je održana prošle subote u Varaždinu. Na sjednici su se okupili članovi ovog visokog tijela Mladeži Hrvatske demokratske zajednice iz svih hrvatskih županija, a sjednicom je predsjedala predsjednica Nacionalnog odbora Marina Matković.

Skup su, u ime domaćina, pozdravili predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Varaždin Damir Habijan, predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i potpredsjednik Mladeži HDZ-a Tin Jurak te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije i župan Anđelko Stričak.

Predsjednik gradskog HDZ-a i saborski zastupnik Damir Habijan poželio je dobrodošlicu svim nazočnim članovima i zaželio uspješan rad. Zahvalio je što je upravo Varaždin odabran kao grad domaćin ove sjednice, a što je posebno važno u kontekstu izvanrednih izbora za Gradsko vijeće koji građane ovog grada čekaju sljedećeg mjeseca, a na kojima očekuje odličan rezultat HDZ-a.

Predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije i župan Anđelko Stričak je također pozdravio sve nazočne te iskoristio priliku kako bi s članovima Mladeži prokomentirao aktualne političke teme. Istaknuo je važnost odgovornog upravljanja državom u kriznim vremenima, a što je pokazala ova Vlada predvođena HDZ-om i predsjednikom Andrejem Plenkovićem koja je kvalitetnim i pravovremenim mjerama očuvala snagu hrvatskog gospodarstva i tako maksimalno zaštitila hrvatske građane i poduzetnike od kriznih šokova uzrokovanih ruskom agresijom na Ukrajinu, rastućom inflacijom i drugim izazovima.

Predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i županijski vijećnik Tin Jurak istaknuo je važnost participacije mladih u procesu donošenja odluka, pogotovo u kontekstu politika za mlade, jer upravo mladi znaju s kojim se problemima suočava njihova generacija. Istaknuo je i da iz tog razloga Mladež HDZ-a mora nastaviti okupljati vrijedne i motivirane mlade ljude koji će nuditi ostvariva rješenja tih problema.

Članovima Nacionalnog odbora podnesena su izvješća o radu, i to izvješće o radu predsjednika Mladeži Maksimilijana Šimraka koje je jednoglasno usvojeno te izvješća o radu stručnih odbora i predsjednika županijskih odbora Mladeži HDZ-a. Također, sve nazočne članove izvijestilo se o brojnim aktivnostima koje Mladež poduzima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Članovi Nacionalnog odbora raspravljali su o brojnim važnim, aktualnim političkim pitanjima, poput realizacije svih predviđenih strateških ciljeva Republike Hrvatske u „godini isporuke” te izazovima koji su ispred nas – političkim, društvenim i gospodarskim, a koji su uzrokovani aktualnom krizom s kojom se susreće cijeli svijet.

Ova Vlada Republike Hrvatske predvođena Andrejem Plenkovićem pokazala je kako zna pravovremeno odgovoriti na sve izazove koji stanu pred Hrvatsku i njezine građane. Ponosni smo što su prijedlozi nekih od mjera koje su usvojene proteklih godina potekle upravo od Mladeži Hrvatske demokratske zajednice i što su doprinijele značajnom poboljšanju položaja mladih u hrvatskome društvu. Zaključeno je kako je upravo to najbolji poticaj da se na jednaki takav način nastavi s radom i u budućnosti, a posebno u izbornim procesima koji su ispred nas.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci