U Varaždinu se održava prvi tečaj o prevenciji i kontroli infekcija u zdravstvenoj njezi

VV | 23.2.2023. u 12:01h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

„Osnove prevencije i kontrole infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi u zdravstvenoj njezi“ naziv je tečaja koji se danas i sutra održava na Sveučilištu Sjever u Varaždinu u suradnji Hrvatskom udrugom i Hrvatskom komorom  medicinskih sestara. 

Uz  predstavnicu organizatora tog prvog tečaja takve vrste izv. prof. dr. sc. Marijanu Neuberg, pročelnicu Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, više od 150 sudionika skupa iz cijele Hrvatske između ostalih pozdravio je i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

- Sveučilište Sjever i Grad Varaždin usko surađuju pa smo sa zadovoljstvom prihvatili poziv da budemo pokrovitelj ovog skupa. Koliko ja kao FER-ovac mogu shvatiti ovdje se radi o bolničkim infekcijama koju mogu biti dvojake. Mogu se zaraziti pacijenti o kojima vi vodite brigu no bitno je da se i vi brinete o sebi jer se i vi kao zdravstveni djelatnici možete zaraziti.  Medicinske sestre i tehničari su temelj zdravstvenog sustava i zbog toga su ovakvi tečajevi vrlo bitni da biste znali zaštiti kako pacijente tako i sebe - rekao je gradonačelnik i pozvao sudionike skupa da nađu vremena prošetati Varaždinom. 

U ime Varaždinske županije gostima se obratio i pročelnik Miroslav Huđek. Nakon teorijskog prvog dana, skup se nastavlja sutra praktičnim radionicama na Sveučilištu Sjever.

Galerija slika