"U Varaždinu je vrijeme za promjene  - u tome je HNS oduvijek bio predvodnik!" Foto: HNS Varaždin

"U Varaždinu je vrijeme za promjene - u tome je HNS oduvijek bio predvodnik!"

Sponzorirani članak | 5.4.2023. u 13:18h | Objavljeno u Aktualno

- Vrijeme je za veće plaće, a manje nameta, zelen i zdrav Varaždin, jednakomjeran razvoj infrastrukture u cijelom gradu te odgovorne i sposobne ljude koji to znaju i mogu ostvariti - dio je to predizbornog programa koalicije stranaka centra predvođene varaždinskim HNS-om koji je u utorak predstavljen građanima u Hrašćici.

Čelnik varaždinskog HNS-a i nositelj liste za izvanredne izbore za Gradsko vijeće Grada Varaždina dr. sc. Igor Klopotan istaknuo je kako njihova koalicija koju, uz HNS, čine i HSLS, Hrvatski laburisti te HSS Braće Radić, može ponuditi ono što građanima Varaždina treba.

HNS_Varazdin_05042023_1.jpg

- Koalicija stranaka centra garancija je stabilnosti u Gradskom vijeću. Svjesni smo da je dosadašnji saziv bio najgori u povijesti Varaždina zbog čega jasno i glasno poručujemo: 'Vrijeme za drugačije i odgovorne ljude'. Vrijeme je da donošenje odluka preuzmu oni koji znaju i mogu i koji se neće baviti sitnim politikantstvom, već će biti snažan poticaj rješavanju gorućih gradskih problema – rekao je Klopotan.

Podršku svojim kolegama došli su dati i predsjednik HNS-a Krapinsko-zagorske županije Robert Šplajt, kao i prvi čovjek krapinskog HNS-a Nenad Sikirica koji su naglasili kako je u Varaždinu vrijeme za pozitivne promjene.

- HNS je uvijek bio predvodnik promjena i dobrih priča u svim gradovima i općinama gdje je na vlasti, a isto tako, kroz koaliciju na državnoj razini u zadnjih šest godina uveli smo čitav niz reformi u gotovo svim segmentima – istaknuo je Šplajt dodavši kako je siguran da će koalicija predvođena varaždinskim HNS-om napraviti dobar rezultat i ući u Gradsko vijeće.

HNS_Varazdin_05042023_2.jpg

Sikirica je poručio kako je Klopotan kao nositelj liste idealna osoba za nastavak HNS-ovih politika, a to su jednakost prilika u školstvu te razvoj poduzetništva i gospodarstva s ciljem da mladi ljudi ostanu u Hrvatskoj.

- Nakon srednjoškolskog obrazovanja, mladima moramo osigurati i pristup i visokoškolskom obrazovanju te razvijati gospodarstvo i nove tehnologije kako nakon završetka svog školovanja ne bi odlazili u inozemstvo već ostajali ovdje. U protivnom ćemo se suočiti s onime što se događa u ostatku Hrvatske – odljevom mozgova i depopulacijom. Upravo kako bi se ti trendovi promijenili dajemo svoju podršku ovoj koaliciji – kazao je Sikirica.

HNS_Varazdin_05042023_4.jpg

Predstavljanju programa prisustvovao je i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Krunoslav Lukačić koji je naglasio kako je okupljanje političkog centra dobar put za daljnji razvoj Grada Varaždina što će se, uvjeren je, potvrditi i na nadolazećim izvanrednim izborima.

- Ova četveročlana koalicija početak je stvaranja jakog centra  za koji se HNS zalaže još od lokalnih izbora, a sasvim će sigurno biti dobar korektiv i lijevima i desnima. Siguran sam da će se u svom radu u Gradskom vijeću zalagati za rješavanje gorućih gradskih problema i na taj način doprinijeti stvaranju sve kvalitetnijih uvjeta za život građana varaždinskog kraja – poručio je Lukačić.

HNS_Varazdin_05042023_3.jpg