U varaždinskom pogonu tvrtke koja oblači Pamelu Anderson, krše se prava radnika?

| 23.10.2017. u 16:59h | Objavljeno u Aktualno

Lošim stanjem u tekstilnoj industriji uglavnom su pogođeni radnici, odnosno radnice, koji su često potplaćeni, a suočavaju se i s drugim kršenjima Zakonom o radu zajamčenih prava.

Da se upravo to događa tvrtki Couture Confection, odnosno u njihovom pogonu u Varaždinu u Zagrebačkoj 94, naša je redakcija upozorena u anonimnom pismu.

Zatraženi za komentar navoda iz pisma, iz tvrtke Couture Confection, koja ima sjedište u Zagrebu, su nam kazali kako se radi “o neutemeljenim tvrdnjama, koje bi mogle prouzročiti enormnu štetu trgovačkom društvu, a koju bi društvo bilo ovlašteno potraživati od Varaždinskih vijesti u sudskom postupku.”

Ipak, da određene nepravilnosti postoje, i to kontinuirano posljednje dvije godine, potvrdili su nam u Inspektoratu rada Ministarstva rada i mirovinskog sustava, koji je tijekom 2016. i 2017. godine u varaždinskom pogonu obavio pet inspekcijskih nadzora, a trenutno je u tijeku još jedan.

Što se tiče dovršenih nadzora, 2016. godine je utvrđeno kako tvrtka određeni broj radnika nije prijavila na obvezno mirovinsko osiguranje. Zbog toga je inspektor rada tvrtki privremeno zabranio obavljanje djelatnosti.

Inače, Couture confection d.o.o. vlasnik je luksuznog modnog brenda Cadieux koji se prodaje u osam trgovina diljem Hrvatske, u sedam trgovina u Sjedinjenim Američkim Državama dok u Parizu imaju “showroom”.

Iz tvrrtke, čiji su ovlaštenici Bernard i Klara Cadieux, ističu kako su odabrali upravo RH i grad Varaždin za promicanje tekstilne i modne industrije u svijetu te kako na taj način rade promociju Hrvatske.

- Brend “Cadieux” nose brojne poznate osobe, od predsjednice RH, gradonačelnice Pariza, supruge trenutnog francuskog predsjednika, pa sve do poznatih glumica i pjevačica, Salme Hayek, Pamele Anderson, Brianne Brown i drugih - poručili su iz tvrtke...

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u