U Varaždinskoj županiji zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a u Hrvatskoj ukupno 49

VV | 21.7.2020. u 14:08h | Objavljeno u Aktualno

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je jednoj ženskoj i jednoj muškoj osobi. Osobe su srednjih godina s blažom kliničkom slikom, a radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba te su do pojave simptoma bile u mjeri samoizolacije.

Na osnovu posljednje zaraženih osoba nije bilo većeg broja izloženih u našoj županiji pa je ukupan broj osoba pod mjerom obavezne samoizolacije 36 od čega su 30 kontakti zaraženih.

- Ukupno sada na području Varaždinske županije vodimo sedam aktivnih slučaja zaraze koronavirusom, jer se u istom razdoblju jedna dodatna osoba oporavila. I dalje nemamo nikoga na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin, jer se sve zaražene osobe nalaze izolirane kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. S ovih dvoje novozaraženih Varaždinska županija od početka pojave koronavirusa ima 57 evidentiranih slučaja zaraze, a dalje nam se još 10 osoba statistički pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta, javlja županijski Stožer.

Što se nacionalne razine tiče, u protekla 24 sata zabilježeno je 49 novih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Stoga je trenutno u Hrvatskoj aktivno oboljelih 1.116 ljudi, od toga je 139 osoba na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1394 osoba, prenose nacionalni mediji.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 4.422 osoba zaraženih novim koronavirusom, 3.183 osobe su se oporavile, a dosad su preminule stotinu dvadeset i tri osobe. Do sada je ukupno testirano 105.526 osoba, od toga 1394 u protekla 24 sata.

Označeno u