ilustracija

U Varaždinskoj županiji tri nova slučaja zaraze koronavirusom

| 12.9.2020. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. U jednom slučaju radi se o osobi starije životne dobi, koja je povezana je sa svadbom održanoj u Varaždinu 5. rujna. S navedene svadbene svečanosti je do sada potvrđeno 9 COVID-19 pozitivnih osoba.

Dvije osobe, također starije životne dobi, nepoznate su epidemiološke anamneze, a otkrivene su zbog obrade u Općoj bolnici Varaždin. Sve tri novodetektirane zaražene osobe zadržane su na bolničkom liječenju. U istom razdoblju evidentirana su i 2 nova slučaja oporavka čime je aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji 35, čemu treba pribrojiti i jednog hospitaliziranog stranog državljanina.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se deset osoba, od čega je jedna osoba strani državljanin, dok se dvije dodatne osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Na liječenju kod kuće nalazi se 24 osoba. Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirano je 186 slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.