U Varaždinskoj županiji otvorena mogućnost korištenja školskih sportskih dvorana

| 25.9.2020. u 13:35h | Objavljeno u Aktualno

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio je Odluku kojom se daje suglasnost obrazovnim ustanovama na području Županije za davanje školsko sportskih dvorana na korištenje vanjskim korisnicima. Načelna suglasnost daje se uz preduvjet da obrazovne ustanove kontinuirano osiguravaju sve propisane uvjete navedene u Uvjetima korištenja školskih sportskih dvorana od strane vanjskih korisnika (22/09/2020), da imaju suglasnost osnivača te da su o tome obavijestile nadležni lokalni stožer civilne zaštite.

Osnovne i srednje škole kojima je osnivač Varaždinska županija ovime mogu krenuti s provođenjem postupka davanja u zakup školskih športskih dvorana vanjskim korisnicima za vrijeme trajanja epidemije COVID-19, a uz provođenje propisanih smjernica: preporuka za treninge/pripremne utakmice  u zatvorenim športskim objektima, uvjeta korištenja školskih sportskih dvorana od strane vanjskih korisnika (22/09/2020), kao i preporuka o čišćenju i dezinfekciji prostora bez oboljelih od COVID-19.

Prostor mora biti dezinficiran sukladno uputama HZJZ-a prije i nakon korištenja prostora od strane vanjskih suradnika, a troškove  čišćenja  i  dezinfekcije  prostora  nakon  korištenja  dvorane  snosi  vanjski  korisnik.

Lokalni stožeri civilne zaštite na čijem se području nalaze školske sportske dvorane nadziru provođenje preporuka.

Podsjećamo, Varaždinska je županija, kao osnivač 46 osnovnih i srednjih škola, uoči početka školske godine dala preporuku da tijekom rujna ne bude komercijalnog iznajmljivanja sportskih dvorana u školama, već da se koriste samo za školske potrebe.