U Varaždinskoj županiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom Foto: Ilsutracija

U Varaždinskoj županiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

VV | 15.9.2020. u 11:02h | Objavljeno u Aktualno

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.Radi se o asimptomatskoj osobi iz svadbene svečanosti održanoj prije 10 dana u Varaždinu, a to je 12. potvrđeni slučaj s tog događanja.

U mjeri samoizolacije trenutno se nalaze 194 osobe od kojih su 53 osobe s područja naše županije stavljene u samoizolaciju zbog svadbe, a 21 učenik i 21 roditelj se nalaze u samoizolaciji zbog pozitivnog učenika jedne varaždinske osnovne škole.

U istom razdoblju evidentirana su četiri nova slučaja oporavka čime je aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji 31, čemu treba pribrojiti i jednog hospitaliziranog stranog državljanina.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin sada se nalazi osam osoba, od čega je jedna osoba strani državljanin, dok se dvije dodatne osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

Na liječenju kod kuće nalaze se 22 osobe. Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji ovo je 189. registrirani slučaj zaraze, a dodatnih 15 slučajeva nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.