U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja zaraze koronavirusom, nastavlja se cijepljenje Foto: VV arhiva / ilustracija

U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja zaraze koronavirusom, nastavlja se cijepljenje

Varaždinske vijesti | 15.6.2021. u 10:39h | Objavljeno u Aktualno

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom evidentirana su u Varaždinskoj županiji tijekom jučerašnjeg dana, a preminule su dvije osobe pozitivne na Covid-19.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 45 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je pet u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

Oporavilo se 18 osoba te je u Varaždinskoj županiji sada 76 aktivnih slučaja.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite podsjećaju da Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije cijepljenje građana ovaj tjedan organizira prema sljedećem rasporedu:

- Utorak, 15. lipnja – sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu - od 8 - 18 sati – cijepljenje isključivo drugom dozom Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 4. svibnja 2021.

- Srijeda, 16. lipnja - sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu - od 8 - 18 sati - cijepljenje isključivo drugom dozom Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 5. svibnja 2021.

- Četvrtak, 17. lipnja - sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu - od 8 - 18 sati - cjepivo Moderna za građane pozvane putem platforme cijepise.zdravlje.hr te e- naručivanjem putem izabranih liječnika, kao i za sve ostale građane koji se žele cijepiti, a bez prethodnog naručivanja.

(Iz Zavoda za javno zdravstvo mole građane koji su poziv za cijepljenje zaprimili putem platforme cijepise.zdravlje.hr da, ako dolaze na cijepljenje, svoj dolazak obavezno potvrde prema uputama iz poziva. Napominju da cjepivo Moderna pripada istoj grupi cjepiva kao i Pfizer cjepivo.)

- Petak, 18. lipnja – sportska dvorana OŠ Ludbreg – 8.30 do 16 sati – cijepljenje isključivo drugom dozom Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 7. svibnja 2021.

- Subota, 19. lipnja – sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu – 8 -13 sati – cjepivo AstraZeneca bez prethodne narudžbe.

Označeno u