U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a dvoje u OBV

vv | 24.7.2021. u 11:23h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinskoj županiji jučer su testirane 153 osobe, a od toga su dvije osobe pozitivne na koronavirus. Jedna osoba se oporavila. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalaze dvije osobe.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 53 uzorka, od čega je nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavila se jedna osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 11. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63 734 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, otpuštena su 3 pacijenta, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Ovog tjedna udio pozitivnih osoba u broju testiranja iznosi 1,48%. 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji na testiranja PCR metodom iznosi 5 pozitivnih na 100 000 stanovnika, dok 14-dnevna incidencija iznosi 16.