U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja, svi uzvanici sa nove svadbene svečanosti u samoizolaciji Foto: Ilustracija

U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja, svi uzvanici sa nove svadbene svečanosti u samoizolaciji

VV/MN | 8.9.2020. u 12:09h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su 2 nova slučaja zaraze koronavirusom.

U jednom slučaju detektirana je COVID-19 pozitivna osoba, koja je protekli vikend sudjelovala na svadbenoj svečanosti u Varaždinu. Radi se o asimptomatskom zdravstvenom djelatniku, koji je detektiran u sklopu protokola preventivnog testiranja prilikom povratka na posao u bolnički sustav. S navedene svadbene svečanosti imamo još 2 dodatne pozitivne osobe, koje nisu građani Varaždinske županije, nego se radi o jednoj osobi s područja Grada Zagreba i jednom državljaninu BiH, koji je odmah i hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin. Svim uzvanicima svadbene svečanosti i servisnom osoblju određena je mjera samoizolacije.

Drugi slučaj je importiran iz BiH, a radi se o ženskoj osobi starije životne dobi, koja je također smještena u Opću bolnicu Varaždin.

Gledajući samo slučajeve vezane za Varaždinsku županiju, broj aktivnih slučajeva na današnji dan je 65, jer se u istom razdoblju šest novih osoba oporavilo.  

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi osam osoba, od čega je jedna strani državljanin, dok se jedna dodatna osoba još uvijek liječi u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirano je 175 slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

S obzirom da je epidemiološka obrada posljednjih događanja još u tijeku, možemo navesti da se pod mjerom samoizolacije nalazi više od 300 osoba, a sve su bliski kontakti potvrđeno zaraženih.