U Varaždinskoj županiji danas 229 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Varaždinske vijesti | 14.11.2020. u 14:23h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 229 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je ukupno 626 uzoraka. Među uzetim brisevima simptomatskih pacijenata pozitivno je 216 od testiranih 468 uzoraka što je 46%.

Ukupan broj hospitaliziranih osoba se u odnosu na jučerašnji povećao se za 4. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi 156 osobe s težom kliničkom slikom, od čega je 74 osoba na različitim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja pri čemu 15 na respiratoru, 35 ih je u Klenovniku i 31 u Novom Marofu. Preminule su 4 osobe pozitivne na COVID-19, starije životne dobi, a bolovale su i od drugih teških popratnih bolesti. Time, nažalost, u Varaždinskoj županiji u posljednjih 14 dana brojimo ukupno 28 preminulih COVID-19 pozitivnih osoba.

S kućnog liječenja otpuštena je 191 osoba.

- Vjerojatnost da prilikom izlaska u grad naiđete na osobu koja je zaražena je svakim danom sve veća. Moguće je da je asimptomatska, da ima slabe simptome ili da će tek razviti simptome, ali je već sada jako infektivna. To što vidimo osobu, koja danas nema nikakve simptome, ne znači da ih za par dana neće dobiti ili da ne može proširiti virus i upravo zbog toga je sada posebno važno izbjegavati bliske kontakte. S obzirom da je vikend, apeliramo još jednom na sve građane Varaždinske županije da se pridržavaju svih mjera, uputa i preporuka Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – poručuju iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.